Régi parkettát lecsiszolni és lelakkozni az olcsóbb vagy ráteríteni egy új laminált padlót?
Ha lehet én a parkettét csiszoltatnám.
Hogy melyik az olcsóbb azt nem tudom.
A csiszolás/lakkozás olcsóbb, mint a laminált és szebb is.
Lamináltból nem szabad olcsót venni, mert az szemét, 3 évente szedheted fel, a jobb minőségű meg rohadt drága, + alá fóliák, szegélyléc, munkadíj.
Nálunk volt csiszolva lakkozva és semeddig nem szállt a por, nem hogy évekig!
Nem tudom a Kérdező mivel akar csiszolni, vagy nálatok mivel volt csiszolva, de nálunk olyan géppel, ami csiszolás közben szívta be a port. Semmi nem volt a levegőben, de nem is lehetne SZÉPEN lakkozni terjengő porban.
Ráteheted a lamináltat, de akkor egyenesnek, stabilnak kell lennie a parkettának (max 1-2mm eltérés/méter). Ellenkező esetben rondább lesz idővel az egész mint volt.
Láttam ilyen "projektet", lerakták a hullámos mozgó parkettára egy kb 2 mm alátéttel és kb az első 3 hónap után törtek szét az illesztések. Recsegett ropogott az egész.
Ráadásul az összes ajtót fel kell vágni és szintkülönbség lesz a többi térrel.
Én megtartanám a régi mai áron aranyáron mért parkettát, ha tényleg ésszerű anyagi keretek között menthető. Ha pedig nem akkor viszont felszedném és rendes rétegrenddel leraknám laminált padlóval normálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!