Ebben az esetben hogyan rakjam le a laminált padlót? Többi lent.
Figyelt kérdés
Képen a két helyiség alaprajza amire le lenne rakva a laminált padló. Adja magát, hogy bal fent kell elkezdeni. Ha elkezdem így lerakni, akkor az átjárónál pont egész lappal fejeződne be. De, mivel lehetséges, hogy nem derékszögű teljesen a szoba, ezért attól tartok, hogy az egyik oldalon, sarok felé már lenne akár 2-3 cm is.Valamint, az átjáró vastagsága 16 cm, ezért ha egész lappal kezdődik a teteje, akkor a másik oldalra átérve csak 2-3 cm jutna a padlóból. Ezért a kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben célszerű lenne az első sort úgy megcsinálni, hogy a hosszanti oldala mentén félbe vágom? Mert akkor a két lap találkozása az átjáró felénél lenne kb és akkor mindkét oldalra kellő vastag lap jutna. [link] 2020. jún. 15. 09:00
1/4 A kérdező kommentje:
2020. jún. 15. 09:19
2/4 anonim válasza:
És meg kell szakítsd az átjárónál, lesz küszöb? Mert ha nem, akkor rakd folytonosan, ha igen, akkor pár centit is belehet toldani hosszanti irányban, ha az ferdén jön ki, csak használj faragasztót az illesztéshez.
3/4 A kérdező kommentje:
Nem lesz küszöb. Kezdjem vágott lappal, vagy inkább egész lappal és ha vékonyat kell betoldani, akkor azt ragasszam hozzá?
2020. jún. 15. 12:16
4/4 anonim válasza:
Én egész lappal kezdeném. Tök mindegy mennyi jön ki az ajtónál, a nyílásba úgy is egész lap kerül, egy laptávolság feltételezem nincs az ajtó és a helyiség oldalfala között, azaz ha ott csak 3 centi lesz, akkor is az ajtóba belógó darab az teljes szélességű lesz, így az ott biztonsággal megáll, egyben marad, ha összeragasztod ezen a szakaszon, akkor nagyon vékonyan kend csak meg a nútot, máskülönben mivel itt nem tudsz nagyot ráfeszíteni, így nem fogod tudni kiszorítani a ragasztót. Mérd le pontosan a helyiséget és számold ki. Számold rá azt is, hogy a faltól kezdésnél azért el kell hagyjál kb. 8mm-t. Lehet számolgatni, átszámolni hatszázszor ferde falaknál (régebbi házaknál jellemző), de az a tapasztalatom, hogy csak rontani lehet a helyzeten. Én magamnak leraktam úgymond úgy, ahogy az elő van írva, bal sarokban kezdünk, onnan indítunk és egész lappal indítunk. Így jött ki az ajtóhoz, hogy 3 centi volt, ott összeragasztottam, arra még takar legalább 10-15mm-t a szegély, az le is szorítja, egyben van évek óta. Kollégámnál a válaszfalak szintén ferdék, nincs igazán derékszög sehol sem, ott matekolt fölötte több mint fél órát, hogy rakja, úgy raktuk amit kiszámolt ezen idő alatt, hát nem lett jó úgy sem. :D Azt is számolta, hogy ne végződjön kis darabbal, ezért sokat kellett szabni. Én ami a végén leesett, azzal kezdtem utána a következő sort, vadkötésbe raktam magyarán, nulla hulladék volt. Nincs azzal sem gond, ha hosszanti irányba félbevágott lappal indítasz, ha úgy adja ki számításaid szerint jól, csak akkor számold ki jól, több, akár 3-4 helyen is mérd meg a helyiség hosszát, vegyél egy lézeres távolságmérőt. Mindenesetre én úgy gondolom, hogyha (és ezért sem érdekelt az, hogy nálam azt adta a matek, 3 centit be kell toldjak majd az ajtónál) ha ott van betoldva 3 centi az a legkevésbé feltűnő, ha egy helyiségbe belépsz az nincs örökösen a szemed előtt, azelőtt elhaladsz, ellenben ha a helyiség végében van fél lap, az ahányszor belépsz látványként fogad, de hát ez nyilván majdani elrendezés függvénye is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!