5 ajánlatot kaptunk két ingatlanra. Lakás: 210-240 eFt, ház: 290-360 eFt. Adatok lent. Nektek ez sok, vagy ennyiért festettetek ki ti is a festőtökkel?
Debrecenben van a házunk, a párom nemrég örökölt egy kis lakást Szombathelyen.
Teljes festendő falfelületek:
Ház: 257 nm. Lakás: 148 nm. Plafonnal együtt.
A lakást két-három nap alatt festenék ki a szakik, a házra inkább négy napot mondanak.
Ház festésének munkadíjai: egyiknél 290 ezer, másik festő 320 ezret, a harmadik pedig 360 ezret mondott. Ebben minden benne van, kiszállás, számla, csak az anyag nem, de az már szinte elhanyagolható.
Lakásnál: egyik 210 ezret, a másik ember 240 ezret mondott munkadíjra. Szintén mindent tartalmaz, kivéve anyagköltségek.
Pár héten belül tudnának kezdeni, a házhoz nem kell sok előkészítés, jók a falak, a lakás közepes előkészítésére szorul.
Ti ezekre mit mondtok?
Illetve nálatok mennyi volt a festés?
#30 ne keverjük a dolgokat.
Az elkúrt ácsmunka emberéletet követelhet, ahogy az elkúrt villany vagy gázszerelés, vagy autón fék-futómű szerelés.
Ezeket vagy az csinálja akinek papírja van róla, vagy legalább rendesen ért hozzá.
De egy ronda glettelésbe vagy egy kicsit ronda hidegburkolatba nem hal bele senki. Ha az igényeinek megfelel, akkor jólvan úgy, ha meg nem felel meg akkor nekifut mégegyszer vagy hív olyat aki megycsinálja jópénzért.
Sajnos a "mesterek" is néha olyan munkát végeznek, hogy elsírod magad.
Igazából mindenki maga dönti el mennyi szabadideje és kitartása van, így megoldja az életében a kisebb szakmunkákat, amihez kedve van. Van aki nagyobbakat is bevállal.
Az idő pénz. Ha kevés az időd legyen pénzed, ha kevés a pénzed legyen időd.
Engem nem riaszt el az, hogy más szakmákban kicsit utánaolvassak dolgoknak, nem vagyok híve a mindenki csak azt az egy dolgot csinálja ami a szakmája hozzáállásnak, és minden másért fizessen.
Egy életen át tanulni kell, mert ellustul az agyad. Én pl. most tanulom a 3. idegennyelvet
"De egy ronda glettelésbe vagy egy kicsit ronda hidegburkolatba nem hal bele senki. Ha az igényeinek megfelel, akkor jólvan úgy, ha meg nem felel meg akkor nekifut mégegyszer vagy hív olyat aki megycsinálja jópénzért."
-Azt hiszem pont erről beszéltem. :)
"Sajnos a "mesterek" is néha olyan munkát végeznek, hogy elsírod magad."
-Ez a probléma mindig is jelen volt csak most- mikor az értékesebb
munkaerő kiáramlott nyugat felé - szembetűnőbb és ezen pont, hogy nem
segít a vállalkozás indításának könnyítése.
A festes egy szolgaltatas amit vagy igenybeveszel vagy nem. Nem kell itt hobologni hogy draga, te is megcsinalod magad. Elhiszem hogy leguritasz egy szobat magadtol de nem olyan minosegben mint egy szakember.
Aki meg irigykedik hogy sokat keresnek a festok az miert nem megy festonek? ugy tudom Magyarorszagon hiany van festokbol.
Nem hivnal soha festot egy sima falfestesre? Nem gond, mas majd hivja oket, van nelkuled is munkajuk. Lehet valakinek nincs ideje festeni, nincs turelme vagy inkabb fizet hogy a haz jol nezzen ki, ne csak ossze legyen maszatolva egy szinnel. Mint irtam, ez egy szolgaltatas amit vagy igenybeveszel vagy nem, a te dontesed.
Az ilyen Do it yourself emberek azok akik osszecsopogtetik a padlot festekkel es fel sem takaritjak, a sarok kirepedt es csak rafestenek, atlatszik az elozo szin, folyik a zomanc az ajton, stb.
"Az ilyen Do it yourself emberek azok akik osszecsopogtetik a padlot festekkel es fel sem takaritjak, a sarok kirepedt es csak rafestenek, atlatszik az elozo szin, folyik a zomanc az ajton, stb."
Nem, ezek az igénytelen emberek, és festők között is nagyon sok van belőlük.
Olyan is volt a családban hogy kölcsönkérte a porszívót, a glettporhoz.... szerinted kellett új porszívót vennie a tulajnak utána?
Én amit magamnak csinálok, arra nem sajnálom az időt.
Érdekes amit én készítettem elő, gletteltem és festettem DIY, ott sehol nem hólyagos meg pereg a festék, pláne nem foltos... és tükör sima a fal, mert glettelés után súrlófénnyel ellenőriztem.
Mellesleg minden fóliázva és maszkolva volt.
A festőkkel nem az a baj hogy drágán dolgoznak, hanem hogy az ár nem tükrözi a minőséget.
Utolsó, mi különbözteti meg szerinted a jó festőt, akit szívesen hívnak mindenhova, a silánytól?
Mármint mik vezettek oda, hogy valakiből jó festő lett?
Azóta már hat ajánlatunk van, megbízhatónak tűnnek, de ha ekkora különbség van munka és munka, illetve festő és festő között, akkor nem tudom mi alapján döntsünk.
Honnan lehet ezt előre tudni, látni, érezni, megjósolni?...
REFERENCIA, AJÁNLÁS.
Semmi más nem számít
És erre?
"Mik vezettek oda, hogy valakiből jó festő lett?"
De akármi más is írhat, mert jelenleg csak csak hárman beszélgetünk, ez így kevés.
#35 "A festőkkel nem az a baj hogy drágán dolgoznak, hanem hogy az ár nem tükrözi a minőséget."
Az ár ( ha csak a vállalkozási formákban nézelődünk) mindig az adott ország közgazdasági terhei alapján alakulnak. A mai napig nehéz "fehéren" működtetni egy céget pláne az építőipari szektorban ( a NAV kiemelten kezeli ezt). Mindenki örülne ha kevesebb adóterhek, járulékok és szolgáltatási díjjak lennének, ergo a minden festőnek vannak közterhei amiket a szakmai tudásától függetlenül kénytelen kitermelni.
#38 "Mik vezettek oda, hogy valakiből jó festő lett?"
Szerintem értékrend függő a folyamat. Ha valaki igénytelen a környezetére esetleg magára az másra sem lesz igényes. Nálam már ott eldől milyen szakember ha a szerszámára ránézek... helyesbítek, festő szerszámaira :D
Aki nem fordít figyelmet, hogy tiszta és épp eszközökkel jelenjen meg annak a munka minősége sem lesz kimagasló.
#37 REFERENCIA, AJÁNLÁS.
Semmi más nem számít
Ezzel nem teljesen értek egyet. Referenciák és ajánlások nélkül is lehet valaki jó szakember csak megeshet, hogy másodállásban kénytelen festeni rengeteg okból kifolyólag ezért nem tud annyi időt ráfordítani amennyi szükséges lenne. Az én tapasztalatom az, hogy a megrendelő nem fog várni rám 2-3 hónapot, még akkor sem ha a felvetésed fenn áll.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!