5 ajánlatot kaptunk két ingatlanra. Lakás: 210-240 eFt, ház: 290-360 eFt. Adatok lent. Nektek ez sok, vagy ennyiért festettetek ki ti is a festőtökkel?
Debrecenben van a házunk, a párom nemrég örökölt egy kis lakást Szombathelyen.
Teljes festendő falfelületek:
Ház: 257 nm. Lakás: 148 nm. Plafonnal együtt.
A lakást két-három nap alatt festenék ki a szakik, a házra inkább négy napot mondanak.
Ház festésének munkadíjai: egyiknél 290 ezer, másik festő 320 ezret, a harmadik pedig 360 ezret mondott. Ebben minden benne van, kiszállás, számla, csak az anyag nem, de az már szinte elhanyagolható.
Lakásnál: egyik 210 ezret, a másik ember 240 ezret mondott munkadíjra. Szintén mindent tartalmaz, kivéve anyagköltségek.
Pár héten belül tudnának kezdeni, a házhoz nem kell sok előkészítés, jók a falak, a lakás közepes előkészítésére szorul.
Ti ezekre mit mondtok?
Illetve nálatok mennyi volt a festés?
Nálunk családi házat újítanak a szüleim.
Festés gletteléssel, ajtókeretekkel, ablakkeretekkel, párkányokkal, mindennek együtt 1700 Ft/nm munkadíj. Plusz anyag természetesen. De ez átlag feletti minőség lett szerintem.
Néhányan írtátok a "magatok nem hívnátok festőt soha" kijelentést. Valahogy mégis megélnek (elég szépen, ahogy én hallom egyik-másiktól) a szobafestők. :)
Ezek szerint bőven hívják őket. (Ahogy mi is szép munkát kívánunk látni.)
Nem lehet, hogy ez a Do It Yourself mozgalom csak egy kisebb százalékára tehető a felnőtt magyar társadalomnak? Csak kérdezem, nem tudom.
Ennyi erővel mi is nem csak kifesthetnénk az ingatlanokat, de még le is glettelhetnénk (legalábbis az egyiket, a másikat nem kell, az jó állapotú falakkal rendelkezik), sőt bizonyos szobákat le is hidegburkolhatnánk...
Aztán meg is nézném én a azt a munkát szemben a hivatásosokkal...
Akik nálunk eddig valaha bármit csináltak (azt hiszem nem kontárok voltak), valahogy mindig tökéletes lett az eredmény, megjegyzem szerintem nem véletlenül.
.
De az árak összehasonlítását kérdeztem, kérlek mostantól erre feleljetek, de tényleg feleljetek is! :) Előre is köszönöm mindenkinek, akinek érdemi hozzászólása lesz a kiírás témájához! :)
Kérdező,
rátapintottál a lényegre. Sok mindent kis érzékkel, youtube account-tal meg lehet csinálni otthon. Messziről még akár jól is fog kinézni. Messziről...
Utolsó miért áll 30 százalékon?!
Mégis melyik rejtőzködő (legalább írhatna valamit, hogy miért gondozta le, ha már le pontozta, nemcsak alattomosan a háttérből alaptalanul ponthoz) adott erre a válaszra pirosat zöld helyett? És ha igen, miért ez a fene nagy negatívum??
Egyszerűen az van, hogy van egy stabil munkahelyük, amiből hazaérve a festés még kikapcsolódás is. Mivel túlóráért úgysem fizetne a munkáltatóka, inkább kifest otthon és így "keres" sok százezer Ft-ot.
Igazából ezen az árfolyamon már nettó 1-1.5 millát megkeres egy festő, szóval ha az építőipar nem épp most kezdene a taknyán csúszni, lassan az informatikusok is készülhetnének festőnek :))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!