Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » 5 ajánlatot kaptunk két...

5 ajánlatot kaptunk két ingatlanra. Lakás: 210-240 eFt, ház: 290-360 eFt. Adatok lent. Nektek ez sok, vagy ennyiért festettetek ki ti is a festőtökkel?

Figyelt kérdés

Debrecenben van a házunk, a párom nemrég örökölt egy kis lakást Szombathelyen.

Teljes festendő falfelületek:

Ház: 257 nm. Lakás: 148 nm. Plafonnal együtt.

A lakást két-három nap alatt festenék ki a szakik, a házra inkább négy napot mondanak.

Ház festésének munkadíjai: egyiknél 290 ezer, másik festő 320 ezret, a harmadik pedig 360 ezret mondott. Ebben minden benne van, kiszállás, számla, csak az anyag nem, de az már szinte elhanyagolható.

Lakásnál: egyik 210 ezret, a másik ember 240 ezret mondott munkadíjra. Szintén mindent tartalmaz, kivéve anyagköltségek.

Pár héten belül tudnának kezdeni, a házhoz nem kell sok előkészítés, jók a falak, a lakás közepes előkészítésére szorul.

Ti ezekre mit mondtok?

Illetve nálatok mennyi volt a festés?

2020. júl. 1. 17:42
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
69%
most festettem a tetőteret, ami 40nm. Csak a festés 3-4 nap volt. a mennyezet fehér két soron, a falak színesek szintén két soron. A festék 2 óra után átfesthető, így mikor végeztem kezdhettem elölről, szépen haladt. És nem vagyok festő, de simán falfestésért glettelés nélkül soha nem adnék ki pénzt.
2020. júl. 2. 13:16
 22/44 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk családi házat újítanak a szüleim.

Festés gletteléssel, ajtókeretekkel, ablakkeretekkel, párkányokkal, mindennek együtt 1700 Ft/nm munkadíj. Plusz anyag természetesen. De ez átlag feletti minőség lett szerintem.

2020. júl. 2. 13:21
 23/44 A kérdező kommentje:

Néhányan írtátok a "magatok nem hívnátok festőt soha" kijelentést. Valahogy mégis megélnek (elég szépen, ahogy én hallom egyik-másiktól) a szobafestők. :)

Ezek szerint bőven hívják őket. (Ahogy mi is szép munkát kívánunk látni.)

Nem lehet, hogy ez a Do It Yourself mozgalom csak egy kisebb százalékára tehető a felnőtt magyar társadalomnak? Csak kérdezem, nem tudom.

Ennyi erővel mi is nem csak kifesthetnénk az ingatlanokat, de még le is glettelhetnénk (legalábbis az egyiket, a másikat nem kell, az jó állapotú falakkal rendelkezik), sőt bizonyos szobákat le is hidegburkolhatnánk...

Aztán meg is nézném én a azt a munkát szemben a hivatásosokkal...

Akik nálunk eddig valaha bármit csináltak (azt hiszem nem kontárok voltak), valahogy mindig tökéletes lett az eredmény, megjegyzem szerintem nem véletlenül.

.

De az árak összehasonlítását kérdeztem, kérlek mostantól erre feleljetek, de tényleg feleljetek is! :) Előre is köszönöm mindenkinek, akinek érdemi hozzászólása lesz a kiírás témájához! :)

2020. júl. 2. 14:13
 24/44 anonim ***** válasza:
40%

Kérdező,

rátapintottál a lényegre. Sok mindent kis érzékkel, youtube account-tal meg lehet csinálni otthon. Messziről még akár jól is fog kinézni. Messziről...

2020. júl. 2. 14:31
 25/44 A kérdező kommentje:

Utolsó miért áll 30 százalékon?!

Mégis melyik rejtőzködő (legalább írhatna valamit, hogy miért gondozta le, ha már le pontozta, nemcsak alattomosan a háttérből alaptalanul ponthoz) adott erre a válaszra pirosat zöld helyett? És ha igen, miért ez a fene nagy negatívum??

2020. júl. 3. 23:11
 26/44 Geno ***** válasza:
100%
Én Budapesten dolgozom, így a debreceni árakkal nem vagyok tisztában, viszont ha csak festés 2 rétegben,takarás,maszkolás,takarítás a feladat, akkor az árak reálisak.
2020. júl. 4. 17:27
 27/44 Geno ***** válasza:
100%
Egyébként jó páran "túl árazottnak" és kóklereknek hívják a magas árakon dolgozó szakembereket, viszont érdekelne, hogy közülük mennyien próbáltak meg glettelni 40 C-ban ( eléggé gyorsan kell dolgozni mert rád köt az anyag) esetleg lecsiszolni ekkora felületet (egy élmény mikor az izzadt poros test viszket és csíp).
2020. júl. 4. 17:39
 28/44 A kérdező kommentje:
Én csak azt nem értem, azt viszont nagyon nem, hogyha ennyire zavarja őket az ilyen magas árakon dolgozó szakember (az ő vacak fizetésünkhöz képest), akkor mégis ki az, aki a halántékukhoz fegyvert tart, és azt mondja, hogy ne hagyja ott a jelenlegi semmi munkahelyét, és nem kezd valami másba?! Ki áll fölöttük csőre töltött fegyverrel, aki azt mondja, hogy neked a vacak melóhelyen maradnod kell, véletlenül sem válthatsz bármi sokkal jobbra?!
2020. júl. 4. 22:49
 29/44 anonim ***** válasza:
72%

Egyszerűen az van, hogy van egy stabil munkahelyük, amiből hazaérve a festés még kikapcsolódás is. Mivel túlóráért úgysem fizetne a munkáltatóka, inkább kifest otthon és így "keres" sok százezer Ft-ot.

Igazából ezen az árfolyamon már nettó 1-1.5 millát megkeres egy festő, szóval ha az építőipar nem épp most kezdene a taknyán csúszni, lassan az informatikusok is készülhetnének festőnek :))

2020. júl. 4. 23:53
 30/44 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel akkor leburkolhatnánk mindent, hiszen az sem annyira bonyolult, az is csak kikapcsolódás. Ennyi erővel házakat építhetnénk, hiszen az ács munkája sem túl bonyolult (ha már informatikusokat emlegettél). Ennyi erővel nyugodtan gyógyíthatná bárki magát (legalábbis bizonyos szintig), hiszen addig a szintig az sem olyan bonyolult. Sőt a végén még filmet is rendezhetnénk, valamilyen nagyon alacsony költségvetésűt, hiszen ezen képlet szerint egyik felsorolt ember (és sok más) munkájára sincs semmi szükség. Nehogy már ezekért fizessünk.
2020. júl. 5. 01:00
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!