Megmaradt 6-7 évvel ezelőttről fehér diszperzit falfesték. Honnan tudom hogy jó-e még?
A célnak megfelel. Házat vettünk, benne maradtak a régi festékek, de szó szerint ősrégi volt. Keverőszárral fúróval felkavartam lehelletnyi vízzel. Volt egy kis beposhadt szaga, tuti rossz volt. A tetejéről a megszáradt hártyaréteget kavarás előtt levettem. Tökèletesen a célnak megfelelt egy kis javítgatásnak vagy a melléképületbe. Nem pergett vagy esett le. Később színkód alapján vettem újat. A színárnyalatbeli különbség jól látható volt. A régi sötétebb volt.
Ha régivel akarsz kikenni valamit nyugodtan kenheted. Csak javítani nem nagyon fogod tudni, mert az új festék el fog ütni. Régi festék arra jó, hogy valamit teljesen azzal a tégivel kifess, majd a következő festésnél az egészet átfesd az újjal, időközi javítgatás emiatt felejtős.
6-7 éves szinte 100% hogy nem jó már. A diszperzit nem beszárad mint az oldószeres, hanem elbomlik.
Ezt kinyitás után érezni, mert dög szaga lesz a festéknek, és barnás lé úszik a tetején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!