Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Gégecsőben mennyire problémás...

Gégecsőben mennyire problémás 2db 3x1,5-es merev kábelt fűzni kanyargós 5 méteren?

Figyelt kérdés
Nem csupaszolnám mivel előtte és utána vezetékcsatorna és csak a középső kanyargós 5 méteres szakaszon lenne.

2020. máj. 27. 17:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Füzőszallag nélkül nemhiszem, hogy csak úgy át fogod dugni rajta. Gégecsőben mindig szívás vezetéket húzni a bordák miatt.
2020. máj. 27. 18:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
nem írtad mekkora a gégecső. 20mm vagy 40mm
2020. máj. 27. 19:57
 3/7 A kérdező kommentje:
Még nem vettem meg. 25-ösre gondoltam. De ha csak egész tekercsben kapható akkor kénytelen leszek védőcsövet tördelni.
2020. máj. 27. 20:58
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Vezetékcsatornába semkell kábel, elég a vezeték, mivel a csatorna anyaga adja a 2. szigetelést. Elég ha sima vezetékeket húzol be végig.
2020. máj. 27. 22:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Hogy "kanyargós" az nem tudom micsoda... Hány kanyar? 25-ös gégecsőbe 2db 3x1.5 kábel be sem fér! 1-1 gégecső, úgy gondoltad? Mert úgy OK. 5m-en, egyenes szakaszon simán átdugható, leszigszalagozod a kábel végét, hogy ne akadjon, és áttolható akár, de kapsz olyan gégét is, amiben van behúzódrót. Minek megy utána csatornába? Nem akarsz vésni? MBCU kábel mehet egyébként vakolat alá is, szabályos! Ha nincs még gégecső, azaz a nyomvonal még nincs meg, akkor nem is értem, az mitől kanyargós? Most húzod bele, nem később és azzal együtt teríted, teszed le/be, nem tudom mire kell és hova. Egyébként betonba is mehet közvetlen, védőcső nélkül, (MSZ) ha nem fontos, hogy átjárható legyen az a szakasz, de nem szoktam élni a lehetőséggel, mert azért mégiscsak szerencsésebb, ha átjárható... Egyedül vibrált betonba nem szabad védőcső nélkül továbbá én padláson nem javaslom védőcső nélkül! Ott illő lenne védőcsövet ráhúzni, megszakítatlanul, kötést pedig padláson kötődobozban se csinálj ha egy mód van rá. A hőkülönbség miatt ilyen esetben előfordulhat páralecsapódás a csőben, ezért amennyiben lehetséges, van szigetelés a padláson, kerüljön a cső az alá, ha nincs, akkor a melegebb térbe érkező csővégeket tömítsd (kvázi zárd le) szilikonnal. Kültéren, földbe pedig földkábelt alkalmazz, arra sem szükséges védőcső, csak ásd fagyhatár alá és lehetőség szerint fényképezd, akár készíts róla rajzot, hogy tudd X év elteltével is, hogy hol van!
2020. máj. 28. 10:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Vazelinnel v. szappannal bekened és könnyedén átmegy.
2020. máj. 28. 21:14
 7/7 anonim ***** válasza:
6-os, ha villanyszerelő vagy, akkor ajánlom a szilikonspray-t! Megéri venni a feladathoz. Egyrészt nem leszel nyakig vazelines vagy szappanos. Másrészt nem szárad gyorsan, s ha szárad, akkor sem ragad, mert előbbi kettő úgy szárad, hogy ragadsz tőle te is, meg a csőbe is ragad a behúzott vezeték/kábel, ez már behúzásnál is több könyöknél tud akár akadályozni, de esetleg kihúzásnál, ha valami még sem jött össze vagy akár a későbbiekben évek múltán szívás lehet. Ha súrlódás is van a könyökök miatt, akkor az fel is gyorsítja a száradást. Szilikonspray viszont nem ragad, könnyű vele akár egyenletes, állandó síkosítást adni a vezetéknek, lehet húzni folyamatosan, nincs olyan, hogy "várj, megkenem! mehet!". Egyik kezedben a vezeték köteg, másikban a spray, ahogy húzod ki egyenesre közben fújod majd tartod irányba, másikotok nyilván húzza. Ég és Föld...!
2020. máj. 29. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!