Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Reális ez a munkadíj ár?

Reális ez a munkadíj ár?

Figyelt kérdés

Budapesten Kőbányán lakunk és fürdőszoba felújítást csinálunk.

Kádbeállítás kádfalazás,csempéz ajtómagasságig.

Összesen burkoló 220000ft munkadíjat kér el*75000ft segédanyagdíj.össz 3050000ft ért csinálja fürdőt

Ebbe nincs benne az anyag azt én állom plusszban.

2020. máj. 14. 21:05
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, csak elírás a három millió ötvenezer? Ha nem elírás, hogy jött ki?

Ami a 220 000 munkadíjat illeti.

Nem említetted, mekkora a fürdőszoba. Ha mondjuk egy 3x3 alapterületű fürdőszobáról beszélünk, amit mondjuk 2, 2,5m magasan burkol, plusz a padló, és benne van a régi csempe bontása, a törmelék "lehordása" pl. konténerbe, vakolás, burkolás, és még amit fentebb is írtál, akkor munkadíjnak szerintem reális a 220 000.

Ami a segédanyagokat illeti:

háááát..... nehéz megsaccolni. Kérdés mi tartozik bele? Mi az az anyag, amit Te állsz? A csempét nyalván Te állod. De Te állod a a porlekötőt (mély alapozót), esetleg a tapadóhidat, csemperagasztót, a fugát, az Ytong téglát? Ha ezeket Te állod, akkor Ő milyen segédanyagot számol fel?

Erre simán kérdezz rá, részletezze, mit, és kb, mennyit hoz. Ennek több oka van, egyrészt látja, hogy kérdezel, és számolsz! Hidd el, fontos! Másrészt elkerülheted vele a későbbi félreértéseket, a (ja, hát ez vagy az nincs benne az általam hozott segédanyagban...). Ha azt látod, hogy sunyit, felejtsd el, mert le fog húzni!

És ami fontos!

Állj a sarkában amikor dolgozik! Persze ne úgy, hogy zavard a munkában, de mindig lásd, mit csinál, és hogy csinálja! És szólj azonnal, ha valami nem tetszik, vagy kérdez, ha valamiről nem tudod, miért úgy csinálja?

Hidd el, ez a legfontosabb! Saját tapasztalatból mondom. Én legközelebb így csinálom, ha megbízok egy szakit!

2020. máj. 14. 22:58
 2/2 anonim ***** válasza:

Bontas nelkul,egy panel furdo/wc burkolas,epitett kabinnal(lenyegeben csak egy belepo mert telibe uveges lesz,300 korul van csak munkadij.

De ahogy elottem irtak,tudni kellene hogy pontosan milyen munkat csinal a burkolo,mekkora furdo,mennyire pepecs melo,milyen csempe es jarolap,milyen a fal a bontas utan,stb,stb.

Sokan azt hiszik barmit burkoltatnak egy arban van,pedig egyaltalan nem.

Igy latatlanban esetleg egy sacper arat tud mondani barki.latni kell.

Kerdezz meg tobb szakit is,kerj reszletes listat arrol mit mennyiert csinalnak.beszeld meg veluk a legaprobb reszleteket is.

2020. máj. 15. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!