Milyen felépítésű padlóban kellene gondolkoznom, ha a
lehető leghalkabbat szeretném?
Igen, a beton durván vezeti a hangot. Ha a legcsendesebb padlót választod (pl padlószőnyeg) akkor azzal az alattad levő életét teszed boldogabbá, mert nem fogja hallani ahogy a szobában trappolsz. Persze kevesebb zajt fog felhallani lentről, de a lakásod ettől még lehet nagyon zajos ha a többi falszomszédod vagy a feletted lakó zajos.
2020. máj. 9. 11:10
Azért 10 cm különbséget áthidalni nem egyszerű dolog.
Most hirtelen a lépésálló nikecel jutott eszembe, szőnyegpadlóval.
2020. máj. 9. 12:36
3/10 A kérdező kommentje:
Jelenleg lépésálló nikecell van lerakva, arra osb lapok, hangszigetelő réteg és rá a laminált padló. Előtte ugyanez a magasság volt, csak párnafával volt végigrakva, a gerendák közti résben hungarocell lapok voltak. Nagyon rossz állapotban volt már, recsegett, nyöszörgött, púpos is volt néhol, ekkor gyors megoldásként ezt a lépésálló nikecelles megoldást választottam, ami egyébként sokkal jobb, halkabb mint a régi volt. Kisfiam alig két éves és hát sokat rohangál, játszik, ami zajjal jár. Ezért szeretnék valami kíméletesebb megoldást magunknak és az alattunk lakónak is. Sajnos nem nútos OSB lapokat tettem le, így ha a laminált padló helyére akarok szönyeget rakni, akkor új nútos OSB lapok is kellenének. Lehet, hogy újra kellene párnafázni az egészet és arra a szőnyeg...
A leírásod alapján a lehető legjobb megoldás van feltéve, felújított állapotban.
Teljesen felesleges most megint mindent felszedni, mert jobb nem lesz!
Tegyél fel vastag szőnyegeket (még szőnyegpadló sem kell) ahol a gyerek rohangászik, mert nem lesz mindig 2 éves.
2020. máj. 9. 13:17
5/10 A kérdező kommentje:
Olyanra is gondoltam, hogy csak a lépésálló nikecellt lenthagyni, és kiönteni aljzatkiegyenlítővel az egészet. És akkor az így kapott betonra mehet a padlószőnyeg. Azt nem tudom, hogy milyen vastagságban tartós ez a betonréteg a nikecellen, meg hogy a súly miatt ezt egyáltalán megtehetem-e.
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Én is úgy gondolom, hogy mindent megteszek, hogy mindenkinek jó legyen, de sajnos így is megkapom a direkt feldohányzást, felkopogást és bömbölő zenét. Szerintem is lesz még plusz szőnyeg, az lesz a legegyszerűbb.
Létezik szőnyeg alá rakható filv is. Ugyan olyan szőnyegszerű.
2020. máj. 9. 15:58
Ne hagyd magad terrorizálni és őrületbe kergetni elmebeteg szomszédok által! Te mindent megtettél, raksz szőnyeget is, a 10 kilós 2 éves nyilván nem faklumpában közlekedik.
Ha ilyen az alattad levő, mindig fog valamit kitalálni, amivel piszkálhat, te meg folyamatosan bonthatsz és építhetsz valamit, egy valag pénzért! Azért álljon már meg a menet!
2020. máj. 9. 16:07
9/10 A kérdező kommentje:
Hát én is ezt mondtam neki, hogy amikor panelt vett vagy inkább bérelt, akkor tudta hogy hova jön, ez ilyen. Én is hallom este mikor állva hugyozik a felettem lakó, meg másfél éve minden szombaton fúr meg vés. Nem lakatlan szigetre jött, nem egyedül van a házban. Nem hagyom magam amúgy, ezeket neki is megmondtam, de nekem is jobb lenne reggelente ha nem az autók zörgésére kelnék :) És amúgy jön még a kistesó is, de ha elköltözünk, biztos egy 10tagú családnak fogom eladni a lakást, akkor majd megtudja mi a zaj. :D
"...biztos egy 10tagú családnak fogom eladni a lakást, akkor majd megtudja mi a zaj. :D"
Helyes!:)
Ezért ne áldozz mindenféle extra ötletekre, hanem azt a pénzt tegyétek el a következő lakásvásárlásra!
2020. máj. 9. 19:27
Kapcsolódó kérdések: