Vízóra utáni golyós csap cseréje, hogyan rakjam fel?
Eltört a vízóra utáni golyós csap, vettem egy újat és nagy nehezen leszereltem a régit (beletört az egyik oldalt). Most az újat próbálom felrakni, de egy problémába ütköztem. A golyóscsapot egyszerre a két menetre nem lehet felhajtani. Úgy próbálkoztam, hogy először a vízóra utáni részre teljesen rácsavartam, majd lefelé tekerve a másik oldali réz csatlakozóba, viszont mindig tömítetlen maradt mert az egyik oldalon nem tudott megfelelően csatlakozni. Viszont a vízóraból kijövő vízóra csatlakozó szára forgatható egy csőfogóval. Ebben az esetben könnyedén rátudnám rakni mind a két oldalra megfelelően. Viszont nem tudom hogy ennek a csatlakozónak a szára forgatható-e, vagy forgatásra a benne lévő gumitömítés megsérül. Ilyen csatlakozó: [link]
Van valami ötletetek?
Ha már megmozdult a plomba alatti hollandiban a cafni, akkor az folyni fog.
Hívd ki a helyi vízszolgáltatót, hogy folyik a plomba alatt a tömítés.
Ki kell majd fizetni a kiszállást, de hát mindennek ára van.
Máskor úgy állj neki valaminek, ha tudod. Két menetes részt így sohasem tudod feltenni. egyik oldalon mindig hollandi van. vagy külön kell összeszerelni, úgy, hogy kiveszed az órát, amit nem tehetsz meg.
Egyszerűbb lett volna a vett szelepet és a helyet lefotózni.
Az új plomba Pesten 6000 körül van, plusz a kiszállás talán.
Egy tizesből megúszod.
Plusz a saját szerelőd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!