Radiátor csere bonyolult lenne?
2 éve vásároltam egy lakást, és most, hogy gyűjtöttem pénzt, elkezdeném aprólékosabban felújítani. A radiátorokat szeretném lecserélni, mert nagyon nem tetszenek, egy szobában 2 különböző, egy másik szobában megint másik formájú. -.- plusz le van festve valamelyik pirosra... Agyam eldobom, kinek volt ennyire rossz stílusa nah mindeg...:D
Szóval szeretnék szép egységes fehér radiátorokat. Kit kell ehhez hívni, nagyon bonyolult megcsinálni?
Illetve hogy csináljam, mert ha már lekerül a régi, szeretnék kifesteni a szobában, és utána feltetetni őket, h a radiátor mögött is ki legyen festve.
Tippek?
Köszönöm!:)
Még mielőtt bárminek is nekiállsz konzultálj egy vagy ha van akkor több fűtésszerelővel. Méresd fel a helyzetet mondd el hogy milyen radiátorokat akarsz stb... Ha lemez vagy lapradiátort szeretnél bár a lemez az jobb egy fokkal akkor megeshet hogy ha a régi öntvény van akkor vékonyabb cső kell a be és kimenő ágra ami plusz átalakítást igényelhet. Persze léteznek erre való adapterek de nem olyan jók állítólag, legjobb megoldás tudomásom szerint ha a be és kimenő csőre szűkítőt hegesztenek. Ha mögötte is kiakarsz festeni akkor amikor már biztosan nem kell fűteni ez kb május eleje vagy közepe akkor le kell engedni a teljes rendszert, radiátorokat lekapni és akkor lehet festeni. Mivel a fűtésszerelők eléggé elvannak havazva és kevesen is vannak nem biztos hogy egyhamar találsz olyat aki nyárvégéig legkésőbb fűtésszezonig megcsinálja neked. Nekem 3 évvel ezelőtt ismerős szerelő ráadásul márciusban jött ki hozzám felmérni a terepet, nálam annyi dolga volt hogy plusz radiátort szereltettem be egy olyan helyiségbe ahol csak keresztül ment a fűtéscső tehát 2 csövet plusz radiátort kellett felraknia. Ugye a radiátort én szereltem fel, én csináltam meg a talpát, én rögzítettem a falhoz, csöveket mindent megvettem a fűtés szerelőnek csak hegesztenie kellett, illetve menetet vágni. Meg persze én kértem hogy pucolja ki a kazán fúvókáit meg lecseréltettem vele a keringető szivattyút mert kegyetlen csapágyas volt meg régi is tehát már a végét járta a cucc.
Ugye mint írtam 3 éve márciusban jött ki a srác csak felmérni a terepet. Akkor mondta hogy leghamarabb nyáron tud jönni dolgozni és addigra legyek meg mindennel hogy neki csak jönni kelljen és megcsinálni. Akkor ugye június közepét ígérte hogy majd akkor jön előtte hívni fog.Annyi melója volt hogy elcsúszott és felhívott június végén hogy augusztusba talán ide fog érni de még akkor sem biztos, de ígérte hogy fűtés szezon előtt mindenhogyan idejön de annyira elvan havazva hogy nem jut el ide. Aztán nagy nehezen augusztus elején amikor egy nagy melót visszamondtak akkor utol tudta érni magát és kijött egy szombat délutánon hogy akkor most gyorsan megcsinálja. A kazánt nem is ő pucolta ki, arra is egy kollégáját hozta hogy annyival is előrébb legyen.
Szóval szerintem még mielőtt bárminek is nekiállsz keress egy szakembert és vele beszélj hogy mi kell hozzá, milyen átalakítás, miket vegyél meg pontosan stb... Pont azért hogy te is úgy tudj tervezni.
Hú második köszönöm szépen, ment a zöld!
Rendben, mindenképp előbb megkérdezem majd mire van szükség és hogy tudnánk megoldani. Remélem nem lesz ilyen 1 éves projekt basszus 3 radiator. :'D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!