Mennyibe kerülhet (kb) tetőtér beépítése? (Részletek lent)
Nagyszülőknek van egy házuk. A ház tetőtere (statikailag) beépíthető.
Részletek:
-szigetelni biztosan kell, mert csak a cserepek "vannak"
-padlásfeljáró már ki van építve
-Áramot kell felvinni
-Gázt (fűtésre) kell felvinni
-Tetőablakokat kell venni. (Szobánként 1-1 elég szetintem)
-A tetőtér alapterülete 70-75nm2
-Belső falakat is fel kell építeni a szobákhoz.
-3 szobát szeretnénk.
-Lehet, hogy konyha és fűrdőszoba kiépítésére is lenne hely, de ezt egyelőre nem akarjuk, hogy olcsóbb legyen, hiszen lent van. Ha területileg belefér, esetleg hagynánk neki helyet, hogy esetleg később beépítsük.
-Vizet is fel kell vinni, de csak egy WC-nek (egyelőre)
-WC-t is ki kellene építeni fent, hogy ne kelljen mindig lejárni
-Padló jelenleg beton, szerintem egy parkettázás elegendő
-Ami a legfontosabb: nem kellene vállalkozót hívni, ismerek elég embert (megbízhatóak és több éve járnak maszekolni) így maszekba megoldjuk, tehát csak az alapanyaggal kell számolni. A fizettséget én megbeszélném velük egyénileg.
-A tető kb 45°-os szöget zár be, ha ez fontos infó
Ezek alapján is csak egy durva becslést lehet megadni, de hátha van itt olyan, aki volt már hasonló helyzetben, vagy jártas a dologban és kb meg tudja becsülni.
A jogi részt nem mondom, úgyse tartja be senki, meg tök jó a megtörtént a baj témájú kérdésekre is válaszolni.
Ha nincs térdfal (gondolom nincs) akkor a hasznos alapterület ~45m2 lehet ebbe csak pajszerral lehet beletenni 3 szoba, konyha, lépcső, WC, fűtési helyiség funkciót. Főleg úgy hogy van kötöttség (lépcső, víz, szennyvíz).
A padlóra látatlanban nem lehet mit mondani, de sanszos, hogy nem elég csak parkettázni.
Ez még ha te is csinálsz mindent (jog leszarva) akkor is belekerül 7-10 millióba alsó hangon.
Ha családi ház, akkor miért nem mellé építesz?
Akkor legalább fel lehetne állni minden helyiségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!