Burkolták régen szurok szerű, fekete anyaggal a helyiségeket? Káros az egészségre? Milyen vastag réteget alkalmaztak?
Egy tárló jellegű helyiségben fel kell törnöm a padlót kb. 1 méteres szakaszon. Kb. a hatvanas években épült a ház. Sohasem volt ebben a szobában parketta.
Kb. 2 cm vastag beton áttörése után fekete anyagra találtam, amelyet megütve szilánkosan törik. Olyan, mintha szurok lenne.
Ezt vízzáró rétegként használhatták? Káros az egészségre?
Ha feltörtem, és elvégeztem a szükséges munkát, utána elég egy beton fedés a helyére?
Igen, valószínű, hogy szigetelésként funkcionál(t).
Látni kellene.
Régen az üzemi víz ellen is bitumenes szigetelést használtak (előtétfallal vagy + aljzattal.)
Jól írja az 1-es.
Most is kátránypapírt használnak vízszigetelésre, amit rámelegítenek a szigetelendő felületre.
Önmagában nem káros az egészségre, munkálatok közben a forró, öntött kátrány kipárolgó gőze okozhat útépítő munkásoknál problémát.
Megtaláltad a padló vízszigetelését. Alighanem szurok. Lenyelve, meleg gőzét belélegezve nyilván ártalmas, de a beton alatt teljesen veszélytelen.
Bitumenes lemezzel javítsd ki a sérült részeket, aztán betonozd vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!