Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mióta és miért lett ez divat,...

Mióta és miért lett ez divat, hogy mindenki csak egy dolgot csinál?

Figyelt kérdés
Házfelújításban vagyunk már két éve, és olyanokkal találkoztam, amikkel korábban nem. Például az ablakcserénél az ablakosok csak berakták az ablakokat, és itthagytak. Nekem a fejemben az volt, hogy egy ablakcsere azt jelenti, hogy nemcsak kicserélik az ablakot, hanem az ablak környékét is visszaállítják az eredeti állapotra. Régen így volt. most viszont azzal szembesültem, hogy kell még szereznem két embert, hogy ez kész legyen. egy gipszkartonost és utána egy festőt. A legbosszantóbb az egészben, hogy előre nem szólnak, hogy te barom, még kell majd két ember utánunk, hogy befejezze. Mindenhol minimum fél éves várólista van. Villanyszerelőt nagy nehezen egy év után sikerült találnunk, de megtagadta, hogy a vezetéket behúzza a falba, mondván az nem az ő feladata. De akkor kié?! Végül a férjem és én húztuk be a vezetéket a falba, ő nagy kegyesen felszerelte a kapcsolókat. A fürdőszobákhoz megint minimum két ember kell, egy vízszerelő, és egy burkoló. Namost ezeket a megfelelő időben összeszervezni nem egyszerű. A fűtésszereléshez 3 csapat kellett, akik egymás után dolgoztak, mikor az egyik lemondta, a másik kettőt is le kellett mondani, és újraszervezni az egészet, ami több hónapos csúszásokat eredményezett. Nem emlékszem ilyenre, hogy régen mindenki csak egyetlen dolgot csinált volna. De még ráadásul ahhoz az egyhez sem értenek...
2020. márc. 8. 12:25
 1/3 anonim ***** válasza:
35%

Egy normális ablakos ajánlatban van kőműves munka is, nyilván külön emberrel. Bonyolultabb minden, rengeteg az új technológia, jó az, ha mindenki a saját feladatát látja el jól. Ha te megèlsz a saját szakmádból, dobálod be az ablakokat, minek tanulnál meg csempèzni pl? Hurcolj ahhoz is cuccot, egyik nap ez, másnap az? Nem logikus.

Te vagy szerencsètlenül választottál, vagy a legolcsóbbakkal dolgoztattál. Ès igen, be van táblázva mindenki, most ilyen a piac.

2020. márc. 8. 12:58
 2/3 anonim ***** válasza:
93%

Ezért kell tételes írásbeli árajánlat. Abból minden látszik. A villanyszerelő meg egyszerűen hülyére vett. Mindig mindenhol a villanyszerelő dolga a kábelek behúzása. Csak a hab a tortán a kapcsolók felszerelése.

Nálunk az ablakcsere ajánlata tartalmazta a külső és belső párkány helyreállítását is. Direkt úgy kértem, a sitt elszállításától kezdve mindent oldjon meg. Megtette, nyilván drágább volt.

2020. márc. 8. 14:23
 3/3 anonim ***** válasza:
79%

Mi mondjuk mindent megbeszéltünk előre felújítás alatt, hogy mi van benne pontosan abban, amit elvállalt a szaki.

Még ha számla nélkül is dolgozott valaki, mindenki tudott adni előre egy fecnit, rajta a listával hogy konkrétan miket fog megcsinálni, és miket nem. Árat is ez alapján tudtak mondani.

Elképzelni nem tudom, hogy úgy ugorjon neki a melónak, hogy meg se beszéltük hogy mi lesz... :D

2020. márc. 9. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!