Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mire számítsak ennyi ablak...

Mire számítsak ennyi ablak cseréjénél?

Figyelt kérdés
3 db 140x150, 1 db 140x180 (erre redőny), és egy 40x50-es. Ablakossal csináltatnám vidéki kisvárosban. Kérek majd árajánlatokat, csak nem tudom mennyi lenne a reális ezért a munkáért.
2020. márc. 5. 13:21
 1/7 anonim ***** válasza:
87%

Beépítés 20-25 körül szokott menni, ha bontani is kell akkor +10 ezer.

Redőny beépítés 15 ezer.

Az anyagra meg majd adnak árat, mivel nem írtad miből lenne (műanyagból és fából is van ezer fajta) így arra felesleges árakat találgatni.

2020. márc. 5. 13:29
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát igen a lényeget kihagytam. Legalább 3 légkamrás, 2 rétegű műanyag ablakokat szeretnék. Elvileg ezeket egyedileg, megrendelésre gyártják le. Ha ennyi a munkadíj szerintem 4-500ezer között lesz.
2020. márc. 5. 13:39
 3/7 anonim ***** válasza:
18%

Kérdező, ha még csak a tervezési szakaszban vagy, akkor ne olcsó műanyag ablakokat tetess be, hanem inkább fát, mert piszkosul meg fogod bánni.

Mi ezt már egyszer megjártuk - "Jaj de jó, nem kell festegetni, modern, olcsó stb" - de primitív ócskaság, amit diribdarabokból legóznak össze és pár év múlva megint ablakcserén törheted a fejed. Inkább várj egy évet, gyűjts még hozzá és legyen időtálló dolog, ha már egy halom pénzbe kerül!

Persze te tudod!

2020. márc. 5. 14:02
 4/7 anonim ***** válasza:
67%

#3 olcsó húsnak híg a leve.

Fát se kell isteníteni, mert az is lehet szar ha a leggagyibb vasalatokkal szerelik össze, másod osztályú faanyagból.

Ugyan ez igaz a műanyagra is.

Ha szar a vasalat, olcsó profilokból állítják össze (a legózás kicsit ostoba kifejezés) akkor nem kell csodát várni.

Én 4 éve az akkor elérhető legjobb minőségű műanyag ablakokat gyártattam/rakattam be. A beépítés után még csak ráállítani sem kellett pár hónap után, annyira jó minőségűek a zsanérok és a profilok. Lassan 5. éve semmi gond nincsen vele.

Ellenben tesóméknál akik 1,7 millióért csináltattak fa nyílászárókat, már négyszer kellett az ablakokat és ajtókat 2 év alatt beállíttatni, mert vagy szorultak, vagy nem lehetett bezárni a vetemedéstől és a zsanérok megereszkedésétől.

Pont ezért írtam, hogy butaság farzsebből fikázni a műanyagot, minden a minőségen és beépítésen múlik.

Legyen az műanyag vagy fa.

Szerencsére már van választék mindkettőből, nem az van mint 15-20 éve hogy volt 1 fajta műanyag, meg az asztalos azt csókolom.

Főleg a dupla cellás műanyagok alapból erősített vasalattal és profilokkal kerülnek gyártásra, mivel egy ablakszárny akár 80-100 kiló is lehet.

Nekem Gealan ablakok, 3 rétegűek, voltak 2016-ban egy bejárati ajtóval 1 millió bontással, beépítéssel, redőnyökkel, szúnyoghálóval.

A 4 nagyon redőny, és rolós szúnyogháló, 180x150 3 darab, 110x150 1 darab, 80x60 2 darab plusz egy 100-as bejárati ajtó.

2020. márc. 5. 14:28
 5/7 anonim ***** válasza:
17%

De jó lett volna, ha ezelőtt a hosszú szósz előtt elolvasod amit írt a Kérdező és elolvasod, amit én írtam!

5 db. ablakot akar csináltatni (!) - tehát nem készen veszi a típusablakokat - ebből egyik redőnyös és 4-500ezerre számít,... most 2020-ban.

Ha neked 4 éve milliós tétel volt ez, akkor teljesen jogosan írtam, hogy NE OLCSÓ műanyagot vegyen, hanem akkor már inkább fát.

Az "összelegózás" speciel nagyon találó kifejezés volt arra, amikor a szomszédságomba dobozba meghozták az ablakot és mütyürkékből pattintgatták össze az orrom előtt, mivel én voltam megkérve a felügyeletükre.

Egyébként, hogy jössz te ahhoz, hogy nekem vagy másnak a véleményét "leostobázd"? Csak nagyon ostoba ember tesz ilyet, amellett a szabályzatba is ütközik!

Idézem:

"Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a lefelé és felfelé mutató nyilak segítségével (azaz a válasz értékelésével) közölheted!"

2020. márc. 5. 15:58
 6/7 anonim ***** válasza:
5 légkamrás alattit ne vegyél. Ha nem szabvány méretet veszel,méretre gyártják le ,az plusz 30 %
2020. márc. 5. 18:01
 7/7 anonim ***** válasza:

3db 150×150 es kommerling ablak,egyik feluk buko/nyilo,redonnyel,rolos sz.haloval 3 eve 349 e volt.bontassal es elszallitassal.

Ismeros volt az ablakos,tehat valamennyi kedvezmeny volt benne.

Az ablakok azota is hibatlanul mukodnek.

2020. márc. 5. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!