Nem használt pince szigetelése?
Van egy pince a fürdőszoba alatt, ott volt a házi vízmű, illetve ott mennek a fürdőből a csövek, azon keresztül lett bevezetve a víz, tehát konkrétan ott annyi a lényeg, hogy ne legyen fagy (nem is szokott lenni). Na most, a fürdő emiatt nagyon gyorsan kihül, nagyon nehéz is befűteni, mivel lentről jön a hideg (vagy arra szökik a meleg, nem tudom, melyik a helyes kifejezés).
Szerintetek itt mi a megfelelő megoldás: a pince oldalfalainak szigetelése, vagy a pince mennyezetének szigetelése?
Vettünk hungarocellt, mondtam férjemnek, hogy a mennyezettel kezdje, mire közölte, hogy oda nem is vett, mert szerinte csak a pince falait kell szigetelni...
Szerintetek?
Szerintem orbitális baromság, hiszen maga a pinceajtó is egy semmi, egy régi faajtó, amin még lyuk is van... ugyanúgy be fog menni a hideg, de ezt nem érti meg.
A mennyezete pedig egy sima vasbeton réteg.
Sok hülyeséget írnak. Jól gondolod, a pince mennyezetet (födémet) kell alulról szigetelni. Mehet legalább 10 cm hungarocell. Ha nagyon tutira akartok menni, a falak felső 30-50 cm-rét is szigetelitek. Ez nem belső szigetelésnek számít, mivel a pince oldal a lehűlő felület.
A pince falat értelmetlen belül kiszigetelni (kivéve a felső 50 cm-t, amit írtam), a hideg a födémen keresztül megy a fürdőbe, azt kell lezárni.
Pincében (meg sehol sem) a belső falak EPS-el való szigetelése semmit nem ér.
A mennyezetet kell szigetelni.
Ha körbeszigetelitek az oldalfalakat hungarocellel, és nincsen megfelelő vízszigetelés az aljzaton a talajpára ellen, akkor gyakorlatilag bedunsztoljátok az egész pincét.
Az összes nedvesség ott fog pangani a helységben, amitől lassan szétrohad majd minden.
Télen nyáron egyaránt.
A #4-est annyival egészíteném ki, hogy EPS helyett én kőzetgyapotot használnék.
Van kimondottan pince mennyezetre gyártott speciális kőzetgyapot tábla.
Az a lényege hogy az egyik fele be van borítva egy szövet réteggel. Így csak tárcsás tiplivel fel kell fúrni, és kész is. Felszerelés után az anyag a szövet réteg miatt nem fog "porozni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!