Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Panelprogram esetén ha már...

Panelprogram esetén ha már fel lett újítva saját zsebből mi történik?

Figyelt kérdés

Veszprémben már két lakás megtekintése esetén is arról értesültem, hogy (egyik 1, másik 2 éven belül) részt fognak venni a panel programos felújításon. Azonban ezek a lakások mivel a tulajdonosok által már átestek a külső nyílászáró cseréken, ezért a panel progam keretein belül történő külső nyílászárók összegének egy normál összegét megtérítik a tulajdonosnak (tehát nem a tulajdonos által kifizetett összeget).

Valaki ezzel kapcsolatban tudna segíteni bármilyen információval, hogy tényleg van ilyen lehetőség vagy pedig csak a lakás könnyebb eladása miatt próbálkoznak ezzel az eladók?

2020. jan. 5. 20:16
 1/9 Barnabas333 ***** válasza:
100%
Én csak azt tudom elképzelni, hogy mivel ilyenkor emelik a közös költséget mert a nyílás zárókon felül egy részét a szigetelésnek is a tulajdonos állja. Akinek már műanyag a nyílászáró annak kisebb mértékben emelkedik csak a szigetelés résszel. De a szüleimnél az volt, hogy előre ki volt cserélve még több évvel panel program előtt. Majd megkérdezem őket. De egyébként ha azt állítják, hogy pár év és indul a panel program. Ez nem biztos, hogy így is lesz, elég ha 1lépcsőházzal arrébb van 1-2 nagy adós aki nem fizeti a közös költséget akkor nem fogja a társasház elindítani...
2020. jan. 5. 20:35
 2/9 Barnabas333 ***** válasza:
31%
Egyébként meg nem kell annyira sokat várni a panel programtól. A szüleim alig fűtenek amióta ilyen a lakásuk és csak kb. 30%al lett kisebb a fütés számlájuk.
2020. jan. 5. 20:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az a 30% is több mint a semmi nem?
2020. jan. 6. 03:10
 4/9 Barnabas333 ***** válasza:
52%

Megkérdeztem a szüleim semmit nem kaptak azért, hogy előre műanyag nyílászárókat cseréltek, ez Pécsen volt.

Igen a semminél a 30% is több, csak én nemsokára árulom a nem panel programos lakásom és nálam 8800 a fűtés számla, de tuti sok vevőt el fog riasztani, hogy jaj nem panel programos a ház...

2020. jan. 6. 10:20
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"A szüleim alig fűtenek amióta ilyen a lakásuk és csak kb. 30%al lett kisebb a fütés számlájuk."

Nekem 40000 volt a távhő, a szigetelés után 12000 lett. És ebben benne van a melegvíz is. Szóval nagyon megérte.

2020. jan. 6. 12:41
 6/9 anonim ***** válasza:
70%
Szüleimnél 7ezerrel nőtt emiatt a közös költség 20v30 évig. Nagy spórolás nem történt.
2020. jan. 7. 01:27
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 10000-rel nőtt a közös költség, a távhő 18000-al csökkent, szerintem bolondok azok a panellakók akik nem hőszigetelnek.
2020. jan. 7. 12:27
 8/9 Barnabas333 ***** válasza:
7es ez nem csak a lakókon múlik. Nálunk a társasház dönt és kb. 360 lakás van...
2020. jan. 8. 20:52
 9/9 Barnabas333 ***** válasza:
Egyébként 7-es akkor tuti 70m2 a panelotok, de én a 35 m2-en mondjuk nyernék 4000 pénzt és 5000-et kellene fizetnem többet a közös költségért akkor +1ezres lenne a kiadásom.
2020. jan. 9. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!