Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » A betont tönkreteszi a háztart...

A betont tönkreteszi a háztartási hypo?

Figyelt kérdés

Nagyon durván elkezdett zuzmósodni a járda, az északnyugati oldalon.

Konkrétan már tiszta zöld az egész. Leverettem magasnyomású mosóval de kb. egy hét alatt megint belepte a zuzmó.

Géppel simított betonról van szó, nem felpolírozott de majdhogynem tükör a felülete, semmi rücsök nincs rajta. Aztán hogy most erre rátelepedett a zuzmóréteg, így kb. olyan az egész mint egy korcsolyapálya.

Fél órája dobtam is egy hátast ahogy ráléptem erre a zuzmós-nyálkás felületre.

Ezért gondoltam lepermetezem hypoval, hátha az kinyírja egy időre a zuzmót, csak nem tudom a betonra milyen hatással lenne.

2019. dec. 15. 09:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Inkább a só hatása érvényesül évek múltával .
2019. dec. 15. 10:37
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Van rá speciális szer, hosszan tart, nem is drága és a felületet is kíméli.

Sírköveknél szoktuk használni, de beton-kő felületen is használható.

2019. dec. 15. 10:48
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A hypo lúgos kémhatású. A savas biztos, hogy marja a betont és tönkrevágja. Lúgra nem tudom hogyan reagál, de talán bírja.

Viszont a sírköveknél használt tisztító általában impregnál is elég jó. Érdemes volna ezt használni.

2019. dec. 15. 11:02
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha rákened az egész felületre majd 1 ó elteltével a magasnyomásúval "leöblíted", akkor semmi gond nem lesz. A zúzmó persze visszanő, mert arra a gyomírtók hatóanyaga sokkal hatásosabb, sőt a rézgálic is valamennyire.
2019. dec. 15. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!