Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Villanyszerelés? Hogyan tudom...

Villanyszerelés? Hogyan tudom a nullát a védőföldtől megkülönböztetni?

Figyelt kérdés
Három fekete vezeték jön a betápon az egyiken fázis van . A többivel a különbség 230v . A másik kettőt egyesithetem a Pe sínen . És onnan egy vezeték az Ávk ba majd a null sínre ? Vagy van módszer a N & Pe megkülönböztetésére , ha nem kék vagy zöld sárga a vezeték .

2019. nov. 7. 09:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Tilos egyesíteni ismét! Ha az órától jön a 3szál, és csak az óra van, akkor mindegyiket kinevezed valaminek és az szerinti színnel jelölöd.
2019. nov. 7. 10:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az óránál van fölfelés? Ugye elv szerint órától jön PEN amit földelsz és kettéválasztod PE és N vezetékre, és így lesz 3 szálad.
2019. nov. 7. 10:23
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm ! Az óra zárt , társasházi a bejárati ajtó mellett van , nem ad támpontot .
2019. nov. 7. 11:01
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

ÉV,vagy is fí-relé van-e?

...mert ha van,kéne egy próbalámpa(foglalat két,lecsupaszított végű vezetékkel)

Fázishoz~és nullához érintve világít az izzó...

Fázishoz~és földhöz érintve leold a relé...

2019. nov. 7. 13:35
 5/7 A kérdező kommentje:
Schneider Ávk van . Az igen leold a fi után . De elöte a két fekete igyis úgyis müködik "felcserélve " mind kettő nullán van . Azért gondoltam ha a ávk előtt közösitem elötte úgyis pen , utána meg a nullt úgyis figyeli az ávk . Legalábbis így olvastam , hogy utána nem lehet közösiteni mert leold .
2019. nov. 7. 15:12
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha az órától jön direktben, akkor ott választották szét. Akkor jelenleg megszínezed és kinevezed mi mi

Utána AVK ba kötöd a nullának nevezettet, másik a védő meg , kikerüli

2019. nov. 7. 17:51
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2019. nov. 7. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!