Mivel lehet meggyorsítani egy ház hőszigetelésének elkészítését? Nyolc-tíz nap helyett csak maximum öt-hat legyen? Állványozástól a festésig. (Egy vállalkozó, nincs segédmunkás)
Kötési időket ki kell várni minden munkafázisnál. Ez ellen nem tudsz mit tenni.
A munkafolyamatokat meg több emberrel tudod meggyorsítani. Ameddig nem kell állvány (talajról elérni) el lehet kezdeni a szigetelést felszórni.
Addig egy másik oldalon lehet állványozni. Csak ugye ehhez ember kell.
Mondjuk nem tudom milyen vállalkozó az aki egymaga vállal szigetelést...
Feltételezem nem mindig kap segédmunkást.
Vagy van az az összeg?...
Akkor keress más vállalkozót.
Gondolom szar munkát nem akar csinálni, ez neked is fontos. Ha eddig tart, akkor eddig... Vagy besegít a családod?
Már miért lenne ettől gyanús??!
A saját tempójában csinálja és nem alapozza a vállalását egy-egy link segédmunkásra aki vagy jön vagy nem, vagy részeg vagy nem.
Én is mindent teljesen egyedül csinálok, de nem is volt még soha reklamáció.
"Feltételezem nem mindig kap segédmunkást."
Vagy nem akar fizetni, hogy több maradjon neki (inkább).
Homlokzati hőszigetelést egyedül vállalni, ráadásul olyan helyen ahol állványozni is kell, az már kicsit szarrágás.
Mondom ezt úgy, hogy építőiparban dolgozom (nem kőművesként), de tudom hogy egyedül nagyon nagy szopás ilyen munkát csinálni.
Azon túl, hogy kínlódás egyedül még simán mehet a minőség rovására is.
Két saját házunkat is leszigeteltem egymagam, utoljára 1,5 hónapig tartott úgy, hogy minden hétvégém és ha volt hétköznap szabad időm, az is ráment. Szóval tudom miről van szó.
Mellette még vagy 20-30 házat megcsináltunk, mindig 3-an szoktunk ilyet vállalni mert úgy lehet haladni, és minőségi munkát csinálni.
Én ilyen "egyéni vállalkozóval" biztos hogy nem csináltatnék homlokzati hőszigetelést.
Arra viszont figyelj oda, hogy az üvegszövethálót ágyazza be!
Tehát ne az legyen hogy megböki két 80-as szeggel a hálót, majd lehúzza ragasztóval.
Hanem kenje meg az EPS lapot, tegye bele a hálót, és úgy húzza/simítsa le a felületet. Ugyanis 99%-ban hogy időt és energiát spóroljanak hálózásnál a "szakemberek" ezzel a gyors, viszont nagyon rossz módszerrel szokták hálózni a felületet.
Utolsó!
"Homlokzati hőszigetelést egyedül vállalni... szarrágás."
"Két saját házunkat is leszigeteltem egymagam"
Ezek szerint te is szarrágó vagy!
#7 te szerencsétlen.
Anyámék és a saját házamat szigeteltem le egymagam. Mi köze van ennek ahhoz, hogy valaki egyedül PÉNZÉRT VÁLLAL szigetelést?
Otthon azt csinálok amit akarok, akkor amikor kedvem tartja, és lesz amilyen lesz. Pont ezért írtam, hogy tudom milyen egyedül ilyet vállalni, tudom hogy ez simán mehet a minőség rovására is.
Mellesleg olvasd el figyelmesen akár többször is a válaszom, hátha sikerül felfogni.
"20-30 házat megcsináltunk, mindig 3-an szoktunk ilyet vállalni mert úgy lehet haladni, és minőségi munkát csinálni."
Legközelebb menjél máshova kötözködni, vagy könnyíts magadon hogy levezesd a feszkót.
Utolsó!
Ne legyél idegbajos!
Te kezdtél el kötözködni miközben magad alatt vágod a fát.
Ciki ám!!
Amúgy szép mese, hogy mennyi munkád van, miközben egész nap itt gyakorizol.
Ez még cikibb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!