Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyibe kerülhet hozzávetőleg...

ElekTamás88 kérdése:

Mennyibe kerülhet hozzávetőlegesen a külső szigetelés?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Párommal lakás vásárlás és felújítás előtt állunk. Igyekszünk kalkulálni árakat, csak hogy tisztában legyünk a költségekkel. Családi ház külső szigetelésére nem találtam semmi konkrétumot, és nem is értek hozzá. Ház mérete: 10x11m, 3m fal magasság, 1m lábazat átlagban. Erre szeretnék legalább 10cmes szigetelést. A lábazathoz más típusú szigetelő kell, ha jól olvastam. +Festés..stb Cakk-pakk munkadíjjal mennyibe kerülhet a ház teljes külső szigetelése? Akinek van tapasztalata ebben szívesen fogadnám! Előre is köszönöm szépen!!!

2019. szept. 24. 18:59
 1/9 anonim ***** válasza:
69%

Az anyagárra 330 570 Ft-ot számoltam. Ebben nincs benne a spalettákhoz a vékony nikecell, plusz arra nem tudom +2 zsák ragasztó pár méter háló, az legyen + 20 ezer.

Nincsenek még benne az élvédők sem.. nem tudom hány él van, így nem tudom kiszámolni..(ablakokhoz is illene ugyebár). Én a komplett anyagra azt mondanám, hogy 370-380.

Találtam egy árlistát, a ragasztás hálózáshoz, 3600 Ft / m2-ert írtak. Spalettázás (ablakbélet kialakítása) 3000 Ft/m. Élvédőzés 1500 Ft /m.

Plusz a festés.. Vagy ugye amit szokás dryvittal csinálni az a színezés.. az megint egy húzós összeg.

2019. szept. 24. 20:43
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Őszintén szólva egy kicsit se értek hozzá, hogy milyen anyag kell hozzá, s milyen sorrendben, s mit-mennyiért csinálnak. Ezért is szeretnék egy leírást, hogy ha felveszem a kapcsolatot egy vállalkozóval, akkor ne húzzon le. Természetesen több árajánlatot fogok kérni.

Amit ön írt háló és vakolat legyen 200e+ munkadíj. A többit nem értem... :-)

Valahol olvastam, hogy kb egy ekkora méretű ház szigetelése 3,5-4 millió, ami bár nem értek hozzá szerintem hülyeség.

2019. szept. 24. 23:07
 3/9 anonim ***** válasza:
17%

"Valahol olvastam, hogy kb egy ekkora méretű ház szigetelése 3,5-4 millió, ami bár nem értek hozzá szerintem hülyeség."

Igen, valóban hülyeség, a reális ára 5-7 millió lenne.

2019. szept. 25. 09:53
 4/9 anonim ***** válasza:
17%
Dehogy kerül annyiba.. Úristen 😀😀 rengeteg árlista van itt az interneten. Az anyagárat is ki lehet számolni, bár azt tegnap én megtettem, és ott van fent. Színezéssel és mindennel együtt is 1 millió körül... (Ha olcsó anyagot választ).
2019. szept. 25. 09:59
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

"Csúcskategóriás grafitos rendszer szilikon vakolattal, számlás (jó hírű) kivitelezővel: 12.000,-Ft/m2"

330 m2, az akkor durván 4 millió borsod megyében. Győrben ez 6-7 millió.

2019. szept. 25. 21:22
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A tárgyi homlokzat nem 330 M2, hanem 126, mínusz nyílászárók.

“ Középkategóriás rendszer, gyártói garanciával, számlás kivitelezéssel: 9.000,- Ft.”

1.134.000,- Ft Borsod megyében. Számlásan. (Körülbelül)

Nem tudom hol van a Kérdező háza...

2019. szept. 26. 05:32
 7/9 anonim ***** válasza:
54%
Ezzel a dologgal az a baj,hogy két féle kép lehet megcsinálni azt a szigetelést jól és olcsón.A kettő között annyi lesz a különbség ,hogy fűtésszámla kicsivel olcsóbb lesz és örülünk vagy nevetségesen olcsó lesz és jól járunk hosszútávon.Ha a lábazatot a járdáig számoltad már elrontottad,ha az ablakokra felragasztható vakolatvezetőt kihagyod már elrontottad,ha nem jól kened meg a táblákat mert spórolsz fele annyit szigetel mint amennyit tudna,ablakpárkányokat nem cseréled alászigeteltre csináltál egy jó nagy hőhidat.Meg kell csináltatni a legolcsóbbal és utáni kihozatni egy hőkamerát majd rájönni mekkora balekok voltunk.Ezzel az erővel a ruháinkat is a börtön lakókkal kéne varratni mert talán ők dolgoznak a legolcsóbban.
2019. szept. 28. 23:04
 8/9 anonim ***** válasza:
54%
annyira tipikus történet ez is, sok ilyet láttam, hogy a megrendelő görcsösen keresi a legolcsóbb "szakit", majd nulla szakértelemmel, a legolcsóbb anyagokkal neki áll és a felénél le kell bontani az egészet, mert az eps-t sem tudja vízszintbe rakni. Utána meg az a baj hogy az igazi profik ráérnek - kb. jövő év ősszel.
2019. szept. 29. 08:13
 9/9 A kérdező kommentje:

Borsod megye, Kazincbarcika-Aggtelek között fél úton.

Felveszem a kapcsolatot néhány szigetelő céggel és kérek árajánlatokat, mert nektek válaszadóknak nehéz kitalálni ezeket. Látni kell:-)

Több célom is volt a kérdésemmel, de elsősorban az, hogy mennyibe kerülhet egy átlag minőségű munka, hogy ne húzzanak be a szakik.

2019. okt. 6. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!