Hogy kell kiszamolni a legkobmetert nem egyenlo belmagassag (tetoter) eseten?
Figyelt kérdés
a szoba alapterulete 300x300
a legnagyobb belmagassag 230, ez egy 300x150-es teruleten van meg, eddig oke.
A ferde fal egy 300x150-es alapteruleten van, itt a legkisebb belmagassag 90, a legnagyobb ugye a 230.
Osszesen mennyi a legkobmeter? A futotest kivalasztasa miatt kell.
2019. szept. 20. 10:13
11/12 anonim válasza:
A ház hőigénye nem légköbméter függő, hanem hogy mennyi hőenergia tud távozni a falakon, aljzaton, födémen, ablakon, ajtón a tervezett belső hőfok és a szabvány szerinti magyarországi külső hőfok esetén (-13- -15), nyilván ökölszabály szerint nagyjából meglehet saccolni hogy kb mekkora panel kell, de az nem lesz pontos
12/12 kovpet válasza:
"Szerintem számít azért a légtér"
Én meg gépészmérnök vagyok és nem tippelgető laikus és tudom, hogy nem számít. Ahogy az előző írta, úgy van.
Kérdező: végezz(tess) hőszükséglet-számítást. Ha van energiatanúsítványod, akkor azon rajta is van az adat. Meg felejtsd el a közvetlen elektromos fűtést, hacsak nem akarsz nagyon sokat fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!