Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Két támaszú tartó méretezésébe...

Két támaszú tartó méretezésében tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Arról lenne szó, hogy van egy 5 méter hosszú, (mint nemrég megtudtam, IPE 180-as) acélgerendám. Mindkét végén alá van támasztva 0,5 métert, tehát 4 méter van a levegőben. Középre szeretnék felrakni rá egy 5 Tonnás láncos emelőt. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy pontosan mekkora tömeget lehet vele felemelni, hány tonnával lehet terhelni, hogy ne legyen belőle baj? Tételezzük fel, hogy az alátámasztás (aláfalazás) gond nélkül elbírja. Úgy sejtem, 5 tonna már nagyon sok lenne. Kérem, aki tud segítsen!

Köszönöm!

2019. szept. 19. 16:43
 1/5 anonim ***** válasza:
A HF kategóriában.
2019. szept. 19. 19:26
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem ebbe a kategóriába írtam, hanem az alkalmazott tudományokba, de már másodszor raknak ide. Nem értem, hogy miért!!!
2019. szept. 19. 19:36
 3/5 anonim ***** válasza:
ezt nagyon szívesen kiszámolja neked egy statikus, pénzért.
2019. szept. 19. 19:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Csak egy jó tanács:

ha teheted, NE középre rakd, hanem az egyik alátámasztásra.

Sokkal többet elbír így.

Ja, és valóban statikus számolja ki, pénzért.

Gondolom, nem akarsz egyszer alatta maradni.

Bár magaddal azt csinálsz, amit akarsz, de a gyereked, vagy az alkalmazottad pl. nem lapíthatod ki ezzel.

2019. szept. 19. 19:55
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ha az anyagminőség S235JR (szabvány szerint ez), hajlításra a határfeszültsége 330 N/mm2. Az IPE180 profil elsőrendű nyomatéka (DIN 1025-5) 146cm3.

Kétszeres biztonsági tényezőt alkalmazva az emelhető tömeg: 2409 kg

2019. szept. 20. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!