Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ha elektromos kazánt vennék,...

Ha elektromos kazánt vennék, az több rezsit termelne, mint egy kondenzációs gázkazán?

Figyelt kérdés

Vannak már nagyon korszerű, programozható villanykazánok, kinek van tapasztalata ebben? Csak mert olvastam olyan tapasztalatot, hogy egy 4 KW-os Bosch képes egy 130 nm-es házat kifűteni.

És a másik, ami ezzel kapcsolatban érdekel, ha lecserélem a régi FÉG C24-es gázkazánt, ami szét van égve (és ugye nem szívesen foglalkozik már vele senki), akkor mi kell hozzá? Egy az egyben rá lehet kötni a központira, vagy kell hőcserélő hozzá? Egyáltalán mi kell hozzá?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2019. szept. 14. 05:24
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Ha már újra kiírtad a kérdést, lenne pár gondolatom:

Az autód sem annyiba kerül csupán, hogy mennyi üzemanyagot fogyaszt.

Így a fűtésnek sem annyi a költsége, hogy mennyi gázt fogyaszt,

hanem, hogy mennyit költesz rá évente!

pl. kötelező szervízre, javításokra, dugulásokra, kazánalkatrész cserékre, munkadíjakra, avulásra ill. valaha egyáltalán megtérül-e a beruházásod.

(Ha 10 éven belül nem, akkor felejtős.)

Ezzel szemben van neked egy -általad nagyon lenézett- FÉG gázkazánod, ami -valószínűleg- úgy elment több évtizedet, hogy talán kétszer kellett ezalatt bimetált cserélni benne 1-2 ezer Ft-ért.

Ahogyan feljebb is írta egy hozzáértő kolléga, azt újíttasd fel. (Max. 100ezer Ft)

Sok szerelő ill. szervív rá van állva. (Google)

Lehet, hogy mai szemmel nem korszerű, de túl fog élni néhány sokmilliós kondenzációs kazánt is...

2019. okt. 5. 18:20
 22/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod, és mindenkiét!

Az a baj, hogy ennyit erre a régi gázkazánra nem költenék. 100.000-ből már vehetnék egy korszerűbb kéményes kazánt használtan.

De ami még fontosabb, itt Tolnán nem nagyon akarnak ezzel foglalkozni a szerelők, mert már elavult és veszélyes szerintük. Kicsi a fürdőszoba légtér, ahonnan az oxigént szívja, ezért co-mérőt is kellene venni (ezt persze veszünk is). Akik ezt annak idején csinálták a 90'-es évek elején, elképesztő igénytelenséggel rakták össze, a csövek össze-vissza kígyóznak a fürdőben... A bojler is gázos, annak is ezzel a cirkoval egybeszerkesztett alucső kivezetése van egy közös keménybe. Nagyon igénytelen az egész. Mindent ki kell dobni majd, de most átmenetileg a rendszerre ráépített vízteres kandallóval fűtünk inkább, amivel temperálunk kb. 15-16 fokra, majd erre kiegészítésnek modern villanypanellel melegítünk. Ezt azért is csináljuk, mert ha nagyobb hidegek lesznek, akkor a fás kandalló nem lesz elég komfortos, kell legyen, ami állandó meleget ad. Már használtunk elektromos fűtőpaneleket, nem borzasztó, csak ésszel kell csinálni. Pontosabban a digitális termosztát a kulcs, ha azt pontosan programozzuk, hogy semmi feleslegeset ne menjen, akkor, kiváló fűtési módszer.

2019. okt. 20. 10:28
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

"...télen csinált ez a C24-es őskövület 150.000 forintos számlát 4 hónap alatt. A bojler is gázzal megy..."

Majd nehogy visszasírjad azt az "ócska, régi és elavult" FÉG kazánt, amikor meglátod a villanyszámláját az általad annyira preferált korszerű fűtőpaneleknek.

Itt egyébként mindenki segítő szándékkal írt, valós tapasztalatok alapján.

2019. okt. 21. 10:41
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

"Lehet hogy kettő-három fűtőpanel. Ezek már nem fogyasztanak sokat, ha nincsenek alulméretezve. Első kézből és ismerős tapasztalatából is tudom."

Tudod itt előfordulnak olyan szakemberek is, akik konyítanak is valamicskét az elektromossághoz (is) és nem az ismerősök meséire hagyatkoznak.

Akiket nem lehet így megvezetni, hogy pl. a programozható villanykazánok, a fűtőpatronok -vagy bármi néven nevezendő elektromossággal működő fűtőtestek- már alig fogyasztanak.

Ha az van ráírva egy elektromos fűtőtestre, hogy pl. 2 kwh,

az pontosan két kilowattot fog fogyasztani óránként, amíg be van kapcsolva.

...és a "digitális termosztát" sem fogja olcsóbbá tenni.

2019. okt. 21. 11:04
 25/25 anonim ***** válasza:

Én is olvastam ezt a véleményt pontosan az Árukeresőben a 4kW-os Bosch-ról és erre keresve találtam a kérdésedre. Számomra ez olyan hihetetlen, mert még szakember véleménye előtt amit kalkuláltam a házunkra az ennek 2x 3x-osa.

Én is elgondolkodtam most más okokból az elektromos kazánon... Te végül azt vettél? Ha igen mik a tapasztalatok?

2020. júl. 25. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!