A boroshordó fugáit (Dongáit) mivel lehet bekenni hogy biztos ne folyon?
Nem tudom mekkora a hordó,de 150 lesbe szoktam önteni 10 l forrásban lévő vizet. Fúj,prüszköl ahol csak rés van .
Ahogy szűnik mozditani kell a hordót ,más részeit is érje a viz. Majd mehet a következő öntés bele .
Nekem úgy kiszáradt a hordó,hogy majd darabjaira hullott.
Az 5. forrázás után ,már sehol sem engedett.
Az epokitt a nevében is benne van, hogy egy epoxi alapú műgyanta ragasztó, ami teljesen alkalmatlan egy hordó "ragasztására" mivel a hordó dongái a nedvesség hatására dagadnak, kiszáradás esetén pedig összemennek.
Az epokitt pedig nem rugalmas anyag, nem bírja a dilatációt.
Amit az #1 írt az is egy jó módszer, csak ügyelni kell arra hogy ha penészes a hordó akkor nem szabad egyből rámenni a forró vízzel, mert a penész és a doh szag beleivódik a fába. Először hideg víz (gondolom ez már megtörtént) és utána jöhet a forrázás.
Sajnos a mostani nyarak egyre melegebbek .A pincéket szellőztetni is kell. Az üres hordók dongái képesek nagyon megszáradni . Elég jó pincém van,még jun. végén is van tökéletes alma bent.A hordóim kb 15 évesek,jól karban tartottak . Mégis előfordul,hogy többszöri forró vízet igényelnek.
1 voltam .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!