Bejövő légvezetéket saját költségen lecseréltethetem?
Van lehetőség, hogy lecseréltessem egy plombabontásra jogosult villanyszerelővel?
Teljesítményt csak szabványosítással bővíthetnék, új mérőhelyet kellene kiépíttetni, számomra elég komoly költséggel járna, de nekem elég lenne a bejövő vezeték cseréje is és maradna a 16A.
Eon terület.
Igen, van olyan vastag. Szemem van azért, látni látok, vagy most nem értem mért baj az, ha valaki ért valamihez. Vagy írtam valahol, hogy nem értek, vagy csak az kérdezhet aki semmihez nem ért? Olyan simán nem lehet lehúzni, de persze le lehet, csak nem ugyanúgy mint aki semmihez nem ért... legfeljebb nagyon hasonlóan :)
Egyébként, ha van érv mire jó a fogyasztónak a vezeték lecserélésén túl az új villanyóradoboz máshova elhelyezve azt meghallgatom. Érintésvédelemben nem gondolnám, hogy jobb lesz a helyzet, a kötések biztonsága nem lesz jobb, a villanyóra kikerül egy az időjárástól kevésbé védett helyre, a betörő meg kényelmesen áramtalanít, ha dolga támad egy ingatlanon. Ha esetleg a tulajdonos visszabotorkálna visszakapcsolni az áramot szépen fejbevágja.
Talán talán tűz esetén a katasztrófa védőknek könnyebb áramtalanítani.
A szolgáltatónak van több előnye is ebből, amit egy az egyben nem tudna letolni a fogyasztók torkán, nem is lenne szakember aki megcsinálja a szabványosítást az egész országban még évek alatt se, de így apránként haladnak a céljaik fele. (pl. kevesebb áram lopás)
Ja, nem erről van szó :)
Szinte minden évben változnak a játékszabályok, szerintem még villanyszerelők se követik mikor mit fogad el az illetékes szolgáltató, csak a regisztrált szerelők akik kifejezetten ezt csinálják minden nap.
Én legfeljebb elhiszem amit mondanak.
Épp elég, ha a regszerelők követik, akik hozzá is nyúlnak a hálózathoz.
Egyetlen kérdés motoszkál bennem: le akarod cseréltetni azért, mert egyszer TALÁN ELSZAKADHAT?
És ha soha nem fog elszakadni?
Te meg akarod úszni a pénzkidobást, minimalizálni a saját költségeidet, de a másikat meg indokolatlan költségekbe vernéd, mert az nem a te pénzed?
Cseréljen le valamit ok nélkül, ami jelenleg teljesen jól működik? Há' persze! Mi lesz a következő, minden második háztartás ingyen át akar térni földkábeles csatira, mert a légkábeltől nem lehet jó fényképet csinálni a naplementéről?
Te meg járj utána. Van, amit jogszabály szerint nem lehet a fogyasztóra ráterhelni.
A csatlakozás x méterig ingyenes.
Változtatást terveztetni kell, leírták, nem annyi, hogy kimegy 2 szerelő, és lecserélik. Az új bekötést is terveztetik, még ha te, mint fogyasztó nem is értesülsz erről. Engedélyeztetési eljárást is lefolytatnak, nem olyan egyszerű dolog ez.
Anélkül, hogy beadnád az igényedet, NEM fog tudni senki semmit mondani, mert fillérre pontosan kiszámolják a tervezői díjtól az anyagköltségen át a ráfordított munkaidőn keresztül az összes költséget, és egyedi ajánlatot adnak.
Ha ezt sem sikerül megérteni, akkor továbbra is próbálkozz a gyakorin, hátha majd itt elolvassák, és fel is hívnak, hogy holnap mennek és cserélik.
Be van adva az igény amióta kiírtam a kérdést, jön a szerelő, de ez az oldal a kérdéseknek van. Ha ezt nem tudod elfogadni ne használd, ne válaszolj.
Nem tudom milyen tervezői díjakról beszélsz, anyag költséget, meg tervezői díjat ugyan nem számol fel az áramszolgáltató, egyedi ajánlatot sem ad, a regisztrált szerelő hozza a dobozt, tetőtartót, mindent, kiépíti az új mérőhelyet, de ezek az én költségeim, nem az áramszolgáltatóé. Az ő költségük a vezeték, meg a bekötés.
Lehet tovább ragozni a semmit, csak nincs értelme. A vége az, hogy jön két ember, levágja a régi vezetéket, felteszi az újat, beköti az új dobozba, felrakja az új villanyórát aztán megy a dolgára. Semmi más nem fog változni.
Na ez, te is leírtad: nem érted a dolgot.
Nem lesz neked részletezve, hogy miből áll össze a végösszeg, de attól az még terveztetve van.
Nem sok értelme van olyannak válaszolni, aki nem hogy nem ért hozzá, de még el sem tudja fogadni azt, ha kap választ olyantól, aki épp ott dolgozik. Nem fogok neked bizonygatni semmit, a továbbiakban legyen a te problémád, ha így állsz hozzá. Kételkedj mindenben és kérdőjelezz meg mindent, amiről fogalmad sincs. Értelmes döntés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!