Cserepeslemezt mivel lehet szépen vágni?
Férjem maga csinálja a tetőt, a palát elbontotta, a levelet kicserélte, fóliázott, rálécezett ismét, az eresz is megvan.
Cserepeslemez megy fel, vett hozzá gépet de nem vágja szépen, se ollóval, az egy vápánál lenne fontos a szép vágás. Tudna valaki egy videót, vagy leírni hogyan lehet szépen vágni? :)
Kérném a felesleges köröket hagyjuk, hogy hívjunk szakembert, legalacsonyabb munkadíj 1.2m volt, ami férjemnek munka mellett 2 hetes munkával megvolt, ez az utolsó lépés ami nem jön össze. :)
Köszönöm a válaszokat! Ilyen gépet vett, 40e Ft volt, gondoltuk úgyis eladjuk utána. De ahogy ő mondja keni a lemezt, nehezen vágja, nem szép.
A vastagabb lemezeket nagyon szépen vágja, mint a vaj.
Próbálta hogy a lemezvastagságon állít a gépen de nem lett jobb. :(
"Ha ügyes a férjed és sarokszószolival szépen tud vágni, akkor végigrajzolja a vágást és az mentén elvágja."
Az lehet, hogy az ügyes ember el tudja vágni (végül is a flex is viszi) csak épp garanciavesztéssel jár!
Szóval ne vágd sarokcsiszolóval.
"Az lehet, hogy az ügyes ember el tudja vágni (végül is a flex is viszi) csak épp garanciavesztéssel jár!
Szóval ne vágd sarokcsiszolóval."
Elég sok tetőfedő céget ismerek ( árut szállítunk hozzájuk) idáig mindenhol sarokcsiszolóval vágták a cserepes és a trapéz lemezt is. Konkrétan 4 különböző cégnél is biztosan sarokcsiszolóval darabolták amit láttam
Kb 25 éve tettem fel cserepeslemezt saját magam.
Természetesen flexel vágtam.
Semmi baja azóta, sehol sem rozsdásodik a vágásoknál.
Az egyik szomszédnál tavasszal cserélték a cserepet cserepes lemezre. Ők tetőfedő céggel csináltatták, mert kellett nekik a hivatalos számla.
Naná, hogy szintén flexel vágták a lemezeket.
Köszönöm szépen a választ. Ha mégis flexre kenyszeeűlnénk azon a kis részen (a vápa 5méter) lekezelnénk rendesen, színazonos festékkel akkor sem nem lehet gond?
Ügyes nagyon, olyan a tető eddig mintha egy ács csapat csinálta volna pedig egyedül ő maga. Nem számított arra hogy a vágás ilyen szenvedés.
Köszi mindenkinek :)
Persze nyugodtan fesse le. Ártani nem árt.
A levágott lemezdarabokat vagy 15 évig tároltam a kert sarkában, hogy majd jó lesz valamire. Ott álltak hóban, fagyban, esőben sárban, de semmi bajuk nem lett.
Végül lomtalanításnál kidobtam őket.
Egy jótanács.
A széleken ne sajnálja a párod a rögzítő csavarokat, hogy ne tudjon alá kapni és feltépni a szél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!