A baj ott van hogy a beton alatt nincs szigetelve. Az egész alapot célszerű leszigetelni az ilyen esetek miatt. A betont is ugye fel kell törni amennyire lehet és alatta normálisan leszigetelni majd újra betonozni. Aztán a ház lábazatánál célszerű körbe ásni az alapig és úgy leszigetelni az egészet hogy magasságra magasabban legyen jó 5 cm-el mint a föld felszíne. Aztán ha azt rendbe rakjátok célszerű lenne a födet úgy visszatemetni és a ház körül lebetonozni vagy burkolni valamivel úgy hogy a dőlése ne a ház falához menjen hanem lehetőleg a talaj felé, tehát 2-3 cm dőlést kéne adni hogy ne álljon a víz a ház falánál mert az sem tesz jót hosszútávon főleg télen amikor esik az eső, jönnek a mínuszok és befagy minden.
2019. aug. 14. 09:44
2/8 anonim válasza:
Ne haragudj, de tudtál a problémáról!
Mit vártál mégis?? Erre a helyre egyszerűen nem éri meg építkezni, vagy pedig cölöpökön álló házra lett volna szükség.
Edd meg, amit főztél! 🙁
2019. aug. 14. 10:02
3/8 anonim válasza:
Vagy tényleg nem tudom... drain csövezd alá, és menjen a szivattyú folyamatosan!
2019. aug. 14. 10:02
4/8 anonim válasza:
"a szobaban 2 m koruli talajviz megjelent!"
Bocs, de hol vettél házat?
Valami gödörben? Vagy ártéren?
Az eladónak erről tájékoztatnia kellett volna.
Pereld be.
2019. aug. 14. 14:52
5/8 anonim válasza:
A szobában 2 mérer magasan víz van? Vagy a falak vizesek? Csak én nem értem?
2019. aug. 14. 16:27
6/8 mindentudó99 válasza:
Én se értem. 2 méter víz a szobában? Elöntött a Duna? Vagy a falakban van 2 méter vizesedés. Először ezt kellene tudni. A fakak körbe lettek szigetelve . Hol? A z alap kap9tt vízszigetelést vsgy kívülről a fa kapptt hőszigetelést?
2019. aug. 14. 16:47
7/8 A kérdező kommentje:
A szobaban 2 m savban minimalisan megjelent viz. Mivel fel van szedva a regi aljzatbeton igy ott most sar van. Allitolag nem talajviz mert akkor a vizora aknaban is allna az viszont csont szaraz a nagy eso ellenere is!
Szerintunk a szomszed udvarabol folyik a haz oldalahoz mert oda lejteti az udvarat. (A falak lettek vizszigetelve injektalassal)
2019. aug. 14. 19:26
8/8 mindentudó99 válasza:
Hát akkor azt a vizet kell megfogni valahogy hogy ne follyon a ház alá. Olvass utána dréncsövezésnek. Azt érdemes lenne megcsinálni a ház körül. Aztán egy ha kiszarad a föld egy réteg beton majd kátrámypapír ráolvasztva oldalt felhajtva a falra. Aztán arra megint beton egy réteg. Igény szerint hőszigetelés is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!