Építkezhetek közös tulajdonban lévö telekre úgy, hogy az épület csak az én tulajdonom legyen?
A jövöben öröklöm egy kertes ház 50%-át. Nem szeretnék egy házban élni a ház maradék két(25-25%-os) tulajával sem az ingatlanra nem tartok igényt.
Viszont a telek végében építenék egy kicsi kb 50m2-es házat. Nem akarom az örökölt ház 50%-át használni. Nekem csak a telek 50%-a kellene tehát építkezésre és hogy magán tulajdonként használhassam. Böven elférne a kis ház és kertem is maradna. Külön villany és víz pedig magától értetödik. Megoldható ez szerintetek? Egy külön "telek" a telken belül cserébe a meglévö ház teljes használatáért a 25-25%-os örökösöknek. Nekik is maradna egy 100m2-es ház és udvar is.
A legegyszerűbb, ha megosztással ketté szeditek majd a telket, és akkor 2 külön telek lesz. AKkor építhetsz rá.
De nem biztos, hogy örökölsz. Azt még életében eladhatja a tulajdonos...
Mi a telek besorolása?
Hány százalékban beépíthető?
Lehet nem is lehetne építeni, mert nem lenne elég zöldfelület.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!