Épület alapozása mellett mennyire lehet mozgatni a földet?
Nem, ilyet nem csinálunk. Ha valami mellé alapozol, akkor azonos síkra kell vinni az alapozásokat, különben a magasabban lévő alap benyomja a pincefaladat.
2 méter mondjuk nem egy nagy hossz, de ez így akkor sem szakszerű.
Hát alapesetben úgy működik, ha valami mélyebben van alapozva, hogy fellépcsőzzük a magasabban lévő síkra. Adott talajhoz, adott szöget rendelünk hozzá, ami mentén kialakítjuk a lépcsőzést.
De most egy ilyen utólagos aláalapozásnál nem tudom, talán elég lehet az adott szakasz. Építész vagyok nem statikus, úgyhogy ezeknek a kérdéseknek csak az alapjaival vagyok tisztában, ilyen esettel konkrétan még nem foglalkoztam.
Nem tudnád esetleg távolabb megépíteni a pincét? Neked is könnyebb és olcsóbb lenne, és az épületedet is megóvnád esetleges későbbi hibáktól. 3 méter mondjuk már biztosan elég lenne.
Ez az anyag tanulságos lehet, konkrétan bemutatja, miért veszélyes például a feszültséghalmozódás, egyenetlen süllyedés:
Igazából az a kérdés, a két alapot milyen minimális távolságban lehet egymás mellé építeni?
Statikus/mélyépítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!