Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mi a véleményetek az OBI,...

Mi a véleményetek az OBI, Paraktiker, Bauhaus által árult kész kerti faházakról?

Figyelt kérdés
Mennyire stabil, mennyire tartós? Akinek van, mióta áll? Mennyire romlik az állaga?
2019. júl. 7. 19:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nagyobbacska mennyiségű osztályos fáért megéri átmenni Romániába, Ukrajnába, néha még az ország túlsó végéről is. Úgy kétszerannyiból tényleg minimális kompromisszumok lesznek az anyaghasználatban, a többi uralható két réteg vékonylazúrral meg nagyon időjárásálló műgyantarétegekkel.
2019. júl. 9. 18:54
 12/12 anonim ***** válasza:
89%
Én a töredékéből építettem, épp ezért álltam neki magam, mert kiszámolva olcsóbb volt, igaz nálam az volt a célkitűzés, hogy legyen egy melléképület, nem muszáj annak kívülről faháznak látszania. Így épült OSB lapból. Kívül kapott egy 10 centis hungit, azt leszíneztem, belül meg gipszkartont. Senki meg nem mondja, hogy faszerkezet. Ha ez fontos, hogy fahatású is legyen az épület, akkor fogalmam sincs mennyibe jönne ki, de egy 4x4-es épület 10-es tartógerendákkal számolva, bitumenes tetővel 250-350 ezer anyagban (bruttó) ez így, ahogy írtam, vázszerkezet, OSB, azon hungi, belül gipszkarton, 40cm-es tartóléc kiosztással és egy sima bejárati ajtó, a készeken sincs különb, meg egy 50x50-es ablak (2.5m-es belmagassággal számoltam és egy irányba lejtő tetővel. Azért tudom, mert a tanyára épp most készülök építeni és épp egy ekkorát. Ebben a beton alap ára nincs benne, de hát az kell a kész házhoz is. Nem tudom milyen tüzép mellett laktok, de vastagon fog a cerkájuk vagy nem akarok parasztnak tűnni, de férjed a szakmájából adódóan egy icipicit túlgondolja a történetet, (tudom, mert ha a saját szakmámról van szó, én is hajlamos vagyok rá) pince megvilágítására annyit költöttem el, amiből más egy garzont leszerel! No de "ha 10 évet bír, már jó", ha így szól a történet (ezt mondtad a férjednek is vagy Ő is ezen az állásponton van?), akkor az építettet sem kellene nagyon túlgondolni, (ha szakmája és meglátja majd mit fognak lerakni elé, na attól fogja majd a fejét, az biztos!) stabil legyen, és kulturált, ez a lényeg, nem? Építőiparban dolgozom én is, én úgy gondolom nem vagyok egy kontár ember, megcsinálok mindent magamnak, még soha senki nem mondta, hogy gány, amit csinálok, sokkal inkább elismerik a munkámat ismerősök, barátok, rokonok és ismeretlenek is (ami hát egyáltalán nem kötelező, ha a kérdés fel sem merül és nem szoktam feltenni, szóval ha direkt módon megbántani nem is akarnának nyilván, de lehet hallgatni is), a legnagyobb kritikusom így én magam vagyok.
2019. júl. 11. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!