Épület elbontatása hatóság által?
Röviden szeretném leirni a történetemet:
egy házat ujíitottam fel teljesen. A felujitás utolsó eleme volt egy kis melléképület felujitása, mely kb 150 éves volt, ezért is talán nem a beépítési oldalon volt. Az épület nem engedély és még csak nem is bejelentés köteles, nameg úgyis állt ott épület, ezért, amikor a felujitás során azzal szembesültünk, hogy ez életveszélyes, teljesen elbontásra került és immár alappal ellátva, új lett építve. A szomszéd, aki egy rosszindulatú barom , mert utája, hogy 20 év után valaki ujra mellé költözik (ha olvassa, innen üzenem neki, hogy lesznek még rossz napjai), végig fotózott, még el sem bontottuk a régit,már akkor, az én területemre is átjött. Azóta próbálok harcolni az épületért, de semmi:( Csak a helyi rendelet miatt jogellenes, ha az módosítva is lesz, akkor is ezt el kell bontatni, hogy majd ujra építhessem. Ez kinek jó? Felvetődött bennem, hogy mindenkit feljelentek, akinek ilyen nem szabályos épitménye van, mert akkor
talán érdekemben is történik előre lépés. Nyilván ez nem opció, tud valaki valamit mondani, ami jobb? Fennmaradási engedély nem adható,mert nem tehető jogszerűvé az épület.:(
Ha nem bontottad volna el akkor ott állhatott volna az épület az idők végezetéig.
Mivel elbontottad így ennek az épületnek ott lett vége. Új épületet már csak az építési helyen lehet elhelyezni.
Nem kellett volna teljesen elbontani, hanem csak a felét majd a másik felét.
Egy szónak is száz a vége, ez bukó lesz.
Szomszédod gyakorlatilag több százezer/milliós kárt okozott neked, csak a rosszindulata miatt.
Ez háború.
Én ügyvédnél futnék egy kört, olcsóbb a díja, mint az építés költsége.
Mi várható? A szomszéd feldob az építési hatóságnál. Kijönnek, megállapítják, hogy szabálytalan helyen van. Igen ám, de te azt mondod, hogy ott állt egy melléképület, és te azt újítottad fel. Az alábbi kérdések merülnek föl:
1. A hivatal egyáltalán kíváncsi lesz a szomszéd fotóira? Ha elfogadja a te érvelésedet, akkor minden további nélkül lezárhatja az ügyet.
2. Ha a szomszéd fotóit látja a hivatal, akkor szerintem máris fölmerül, hogy nem kellett volna-e neki tőled engedélyt kapnia, hogy a te területedet fotózza? Ha jogellenesen készültek a képek, szerintem nem használhatók bizonyítékként.
3. Tudod-e bizonyítani, hogy ez az épület régen ott állt? Ha pl. régi térképmásolaton úgy van, az jó érv. Ha nem tudod bizonyítani, akkor azt se kötelesek elhinni, hogy egyáltalán állt ott épület, tehát csak abból indulnak ki, hogy ezt itt és így szabálytalan.
Szerintem nem reménytelen, de ügyvéd kéne, hogy mit lehet ebből kimagyarázni.
Köszönöm mindenkinek. első hozzászóló: nem olyan egyértelmű, hogy bontás, mert ha módosítják a HÉSZ-t, máris jogszerű az építmény....akkor miért a végrehajtás? Tényleg olyan államban élünk, ahol elvárják h csakazért is elbontsak valait, hogy 2 nap múlva újra építsem?! Szerintem ez nem egyértelmű. Azért még vannak minimális alapjogok is...
Utolsó: nemhogy ügyvédet fogadtam, hanem már bírósági tárgyalás is volt. Magyar törvények szerint nem probléma h terletemről fotózott, simán felhazsnálhatja a hatóság ellenem. Más a végrehajtási eljárásnál tartunk:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!