Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen büntetésre számíthatok,...

Milyen büntetésre számíthatok, ha klímák a klímavédelmi hatóság által nem engedélyezett és valaki szól nekik?

Figyelt kérdés

2017. febr. 25. 17:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Milyen klíma lehet az aminek nincs forgalombahozatali engedélye? Hogy jutottál hozzá?
2017. febr. 25. 17:57
 2/11 anonim ***** válasza:
Ennek a mondatnak nincs értelme. Fogalmazd újra.
2017. febr. 26. 15:07
 3/11 A kérdező kommentje:

Jogos, kimaradt egy n-bető, szóval Milyen büntetésre számíthatok, ha klímánk a klímavédelmi hatóság által nem engedélyezett és valaki szól nekik?

Az mindegy hogy jutottam hozzá, mikor még beszereztem, akkor nem tudtam, hogy ilyen követelményeknek kell megfelelni és most hogy tudtom, szeretném megfontolni, hogy leszereltetem vagy vállalom az esetleg büntit.

2017. febr. 26. 16:03
 4/11 anonim ***** válasza:

A klímavédelmi hatóság, -ha egyáltalán van ilyen, nem foglalkozik klímák ellenőrzésével és az üzemeltető büntetésével!

Honnan veszed ezt az ostobaságot?

Mitől lenne káros egy klímaberendezés?

2017. febr. 26. 16:23
 5/11 A kérdező kommentje:

[link]

A szerelő tájékoztatott, mondta, hogy csak engedélyezett típust, szerelhet fel engedéllyel rendelkező emberke, ezeket papírozni kell és a lakástulajdonosnak átadni, hogy igazolni tudja.

2017. febr. 26. 22:53
 6/11 anonim ***** válasza:

Az általad idézett link szabályai leginkább a szerelőre, üzembe helyezőre vonatkoznak!

Ha már fel van szerelve, akkor nem kell vele foglalkozni!

Neked nem kötelező ismerni ezeket a szabályokat!

Szerintem túldramatizálod a helyzetet!

2017. febr. 27. 07:12
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem kell félned semmilyen büntetéstől. Annyi károd származik a dologból, hogy nincs garancia a klímádra.

A klímavédelmi hatóság, a szerelőket, kereskedőket és bizonyos hűtőközeg töltet felett, az üzemeltetőt is szankcionálhatja. A split klímák tulajdonosai bőven alatta vannak ennek a határnak.

2017. febr. 27. 09:54
 8/11 anonim válasza:
Semmi büntetés nem jár érte.Egyébként is ki szólna?Az előző válaszadónak igaza van.Csak a szerelőket büntethetik,ha valamit nem szabályosan csinálnak,vagy kötnek be,de azt is csak akkor,ha szól valaki a hatóságoknak.Szerintem túlságosan felfújják ezt az egész dolgot.
2017. márc. 1. 11:53
 9/11 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat, a szomszéd szólt, hogy túl hangos, elég "izééé" szólval az a típus, aki ilyen feljelentős, és ezért kérdeztem.
2017. márc. 2. 15:08
 10/11 klimásákos válasza:

[link]

Én azért utána olvasnék, hogyan is szól pontosan a rendelet ..

2017. márc. 3. 06:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!