Milyen büntetésre számíthatok, ha klímák a klímavédelmi hatóság által nem engedélyezett és valaki szól nekik?
Jogos, kimaradt egy n-bető, szóval Milyen büntetésre számíthatok, ha klímánk a klímavédelmi hatóság által nem engedélyezett és valaki szól nekik?
Az mindegy hogy jutottam hozzá, mikor még beszereztem, akkor nem tudtam, hogy ilyen követelményeknek kell megfelelni és most hogy tudtom, szeretném megfontolni, hogy leszereltetem vagy vállalom az esetleg büntit.
A klímavédelmi hatóság, -ha egyáltalán van ilyen, nem foglalkozik klímák ellenőrzésével és az üzemeltető büntetésével!
Honnan veszed ezt az ostobaságot?
Mitől lenne káros egy klímaberendezés?
A szerelő tájékoztatott, mondta, hogy csak engedélyezett típust, szerelhet fel engedéllyel rendelkező emberke, ezeket papírozni kell és a lakástulajdonosnak átadni, hogy igazolni tudja.
Az általad idézett link szabályai leginkább a szerelőre, üzembe helyezőre vonatkoznak!
Ha már fel van szerelve, akkor nem kell vele foglalkozni!
Neked nem kötelező ismerni ezeket a szabályokat!
Szerintem túldramatizálod a helyzetet!
Nem kell félned semmilyen büntetéstől. Annyi károd származik a dologból, hogy nincs garancia a klímádra.
A klímavédelmi hatóság, a szerelőket, kereskedőket és bizonyos hűtőközeg töltet felett, az üzemeltetőt is szankcionálhatja. A split klímák tulajdonosai bőven alatta vannak ennek a határnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!