Könnyűszerkezetes házat építtetnétek? Mi a hátránya?
Ezt a kérdést itt teljesen felesleges volt feltenni.
A válaszolók többsége még csak nem is látott könnyűszerkezetes házat, csak mondja a hülyeségeket, amit a haverjának a szomszédjának a bácsikájának a nagypapája állít.
A könnyűszerkezetes házak sz@rok.
Családban van könnyűszerkezetes ház, amolyan fa ház stílusra van megcsinálva.
Kívül D profilú lambéria, belül pedig sima hajópadlóval van burkolva a szerkezet.
Valami profi szigetelőanyag van a falba fújva, meg van valami szigetelés még a benne, közvetlenül a hajópadló alatt.
Csináltak hőkamerás vizsgálatot is a szigetelés után ami igazolta, hogy nincs hőhíd sehol.
Viszont klíma nélkül ebben a melegben simán van bent éjjel 28-30 fok, a padlástéren meg volt hogy 32 fokra is felment a hőmérséklet a hajnali órákban.
3-as, mi az, hogy senki nem látott még ilyet? Elárulom, könnyűszerkezet teljes mértékben egyenlő tetőtér. Azt meg az emberek nagy része látott már.
Én abban élek. Ezt tudtam azon a környéken megfizetni, ahol élni szerettem volna. Nyáron megy állandóan a klíma, olyan is a villanyszámla, így élhető. Télen meg a fűtés. Nem drágább fenntartani, mint mondjuk egy panelt. De meg sem közelíti egy téglaház komfortfokozatát.
Kérdés az volt, hogy építtetnék-e ilyet? Nem, nem építtetnék, mert ahhoz túl drága. Minimális többletért többet ad a téglaház. Élni lehet bennük, kompromisszumokkal.
"Elárulom, könnyűszerkezet teljes mértékben egyenlő tetőtér."
Elárulom, hogy könnyűszerkezet nem egyenlő tetőtér.
Megnézném,hogy melyik tetőtérben van 35 cm szigetelés.
Meg azt is, hogy melyik van hőhíd mentesen megcsinálva, és a párazárása tökéletesen elkészítve.
# 6 - MINDEN modern tetőtéré... Hiszen kb 35 cm szigeteléssel teljesíthető az előírás, kevesebbet már nem tervezünk be. Kilopni kilehet az anyagot, ugyan úgy, mint a könnyűszerkezetesből, tehát ez sem lehet érv. Teljesen hőhídmentes pedig soha nem lesz a szerkezet, hiszen az anyagot rögzíteni kell.
A párazárást pedig úgy fújja minden építész, mint a bibliát, hiszen ha nem kerül beépítésre, akkor tönkremegy a teljes szerkezet.
Nem tudom mit pattogsz, csak nem könnyűszerkezetes házakat árulsz?
"Egy újabb mérnök aki szerint a könnyűszerkezetes ház csak szemét lehet"... Hát igen, nem véletlenül állítjuk ezt, hiszen mindenki tud számolni. Hirdetitek a könnyűszerkezetes házat baromi jó hőszigeteléssel, csakhát hőtároló tömeg nincs, a levegő meleg, de az meg használódik, szellőztetni kell, ennyi volt... Persze, jöhet a hővisszanyerős légcserélő jópár millióért. De az meg zabálja az áramot, jöhet a napelem jópár millióért. Persze az télen mit sem ér.
Tudod mi a baj, 77%? Hogy rengeteg tényszerű, kiszámolható, tapasztalható érvet leírtunk a könnyűszerkezet ellen. Te mit tettél? Vergődtél, hogy senki nem ért hozzá, de egyetlen mondatot, egyetlen szót nem tudtál cáfolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!