Budapesten, miért nem épülnek olyan gyorsan a lakóparkok, mint mondjuk Kijevben?
honnan tudod, hol készültek ezek a képek? Mert a fotóból nem derül ki.
És honnan tudod, mikori házak ezek? Pont úgy néznek ki, mint a budapesti lakótelepek, amik 30-50 évvel ezelőtt épültek.
Jártál már Ukrajnában kérdező?
Én igen. Oké, nem pont Kievben, de Kárpátalján, meg egy kicsit túl is. Amit te írsz, az a jéghegy egy kockacukornyi kis darabja. Az átlag ukrán embernek a MÉLYHŰTŐ nagyjából olyan extra, mint itthon egy fullos nagyképernyős tévé.
Iszonyú szegénység van. 50.000 Ft/hónap már egy jó fizetésnek számít. Na ebből vegyél lakást 150.000 / m2-ért!
#5: Ezek a lakóparkok mind kijevben, vagy a közvetlen közelében találhatóak. Ezek mind új projektek, sokukat személyesen is láttam, legfeljebb 10-15 éves épületek. Ha akarod, belinkelem az összesnek a weboldalát, hogy elhidd.
1. fotó: "Medovij II" lakókomplexum [link]
2. fotó: "Great" lakókomplexum
3. fotó: "Comfort Town" lakókomplexum, ezt már vagy 8 éve átadták
4. fotó: "Parkovi Ozera" lakókomplexum
5. fotó: Csajka városi lakókomplexum (Kijevtől 20 km-re) [link]
6. fotó: "Novopecserszki Lipki" lakókomplexum, nagyrészt már átadták [link]
És ez csak egy pár példa, ezeken kívül rengeteg van még, ami épül, vagy már felépült.
#8: Igen, jártam, Ungváron és Kijevben is. Elhiszem, hogy Ukrajnában nagyon sok a szegény ember, de van néhány város, amelyek szépen fejlődnek. Ahhoz képest, hogy olyan nagy ott a szegénység, például Ungváron is elég sok szép lakópark van, szerintem még több is, mint Debrecenben, pedig kb. fele annyian laknak ott. De például egy magyar sem jut könnyebben Magyarországon lakáshoz, mint egy ukrán. Tegyük fel, Pesten keres valaki 250 ezret, egy új(szerű) lakás átlagos m2-ára átlagosan 750 ezer - 1 millió forint között van, tehát az egyhavi fizetés 3-4 szerese.
Kijevben keres valaki átszámítva 100 ezret, egy új(szerű) lakás m2-ára pedig 150-200 ezer forint, tehát az egyhavi fizetés 1,5-2 szerese. Vagyis, ha így vezetjük le, még Kijevben is könnyebben lakáshoz jutnak az emberek, mint Budapesten. Kész röhej, ami ma a magyar ingatlanpiacon zajlik.
9: Köszi. Akkor azt miből gondolod, hogy Budapesten nem épült ugyanennyi ház az elmúlt 10-15 évben?
Csak a kerületünkben százával épültek és épülnek most is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!