Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Vizes (? ) foltok felül a...

Vizes (? ) foltok felül a falon? Mi lehet ez?

Figyelt kérdés

Adott a házunk. 9 éves, 30as phoroterm tégla, 15 cm-es falszigetelés, a tetőn 10 cm-es kőzetgyapot, fa nyílászárók. És a lakószobák falai felül így néznek ki:

[link]

[link]

[link]

[link]

Mi a fene lehet ez? 3 éve vettük, akkor csak az egyik szobában volt egy kicsit, most viszont egyre jobban jön elő.

Valaki látott már ilyet? Nemrég szigeteltettük le a 15 cm-essel, korábban csak a tetőszigetelés volt, de - bár nem ilyen mértékben -, de a szigetelés előtt is ilyen volt, szigetelés óta meg hatványozódott.

Férjem szerint a kinti folyamatos eső miatt nem tud száradni a fal, de szerintem nem ez az oka, mert másnál is esik, mégse látok ilyet. Vettünk páraszint-mérőt,tény, hogy aszerint nagyon magas a páratartalom (80%), létezne, hogy amiatt izzad a fal?

Valaki tudna mondani valami okosat?

Köszönöm

2019. jún. 2. 09:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A fekete folt az penész. Külső falaknál van körbe, vagy belső falnál is.

A tető szigetelése össze lett kötve a fal szigetelésével? Ha nem, és rés van az gond. A sarkok és élek eleve hidegebbek hőtechnikailag,(kívül nagyobb a felület, belül kisebb) így ezeken a részeken jó szigetelés összekötés kell, különben kicsapódik a pára, mert hidegebb.

Itt van a penészes sarokról kép, és látszik a hőkamerán is a hidegebb felület: [link]

2019. jún. 2. 09:18
 2/12 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy ez nem fekete, mint a penész, (lehet rossz minőségű a kép) hanem olyan, mintha tiszta víz lenne.Van, ahol nagy vizes folt, van ahol olyan, mintha megráznánk egy vizes ecsetet és 5-10mm-es átmérőjű pöttyöket hagy maga után.

Kívül nem látszik semmi. A szigetelőanyagot tudom, hogy felengedték a stablondeszkán túl, de azonkívül szerintem nem csináltak semmit.

2019. jún. 2. 09:25
 3/12 A kérdező kommentje:
Azt még elfelejtettem, hogy nem csak a sarokban van, hanem ahol a díszítőléc van, alatta kb végig.
2019. jún. 2. 09:27
 4/12 anonim ***** válasza:
Ez nem víz hanem penész.
2019. jún. 2. 09:34
 5/12 A kérdező kommentje:
Létezik ilyen színtelen penész?
2019. jún. 2. 09:42
 6/12 anonim ***** válasza:

Szinte biztos,hogy valamilyen szigetelési probléma okozza.

Hívni kell egy szakembert aki megvizsgálja.

Addig is csökkentsétek a páratartalmat, és ha hűvös van a lakásban, fűtsetek.

Most mindenhol nagyon magas a páratartalom a sok eső miatt, ezt tartósan 60% alá kéne csökkenteni.(csak komoly páramentesítő készülékkel érdemes próbálkozni)

2019. jún. 2. 11:30
 7/12 mindentudó99 ***** válasza:
Ez egyértelmű penész.
2019. jún. 2. 13:22
 8/12 A kérdező kommentje:
Lefújtam Szavóval, az felszáradt, a foltok, pöttyök maradtak :(
2019. jún. 2. 15:51
 9/12 A kérdező kommentje:
És köszönöm az eddigi válaszokat!
2019. jún. 2. 15:53
 10/12 anonim ***** válasza:
Ezt a páralecsapódást kívül nem látod, csak belül keletkezik. A padláson meg kell nèzni a hőszigetelèsek összekapcsolását. Üveg/közetgyapot paplannal aránylag könnyen javítható. Vastagabbal is èrdemes, mert ezek a sarkok amúgy is hidegebbek. Sajna ezek nagy hibák. Ugyan így a lábazati hiányosság miatt alsó sarkokon jelenik meg párakicsapódás/penèsz
2019. jún. 2. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!