Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Bitumenes hullámpaláról mi a...

Bitumenes hullámpaláról mi a vélemény?

Figyelt kérdés

Műhelyem tetejére akarom tenni.OSB lemezzel leburkoltam és annak a tetejére szeretném tenni.Ez födém lenne.Csak azt az információt kaptam,hogy szép bár a melegtől elveszti a formályát , lelapul és a téli hidegtől megkeményedik majd kezd szétmálni és elveszti a funkcióját.Most fel lett adva nekem a lecke.Lehet,jobban járok ha bitubitot ( 3.5 mm vastag kátrány lemez tekercsben lehet kapni és az egyik fele homokszórt ) terítek az OSB-re?Hagyományos hullámlemezt nem akarok rá tenni már a súlya miatt sem.Vélemény?Esetleg valami más tanács?

Minden jó válaszért megy a zöld pacsi köszönetem jeléül.

2019. máj. 22. 15:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nálam több évtizede cserepes lemez van.

Az eső hangja pedig egyáltalán nem zavaró.

A műhelyeden pedig mégannyira sem.

Amúgy az eső koppanó hangot adott már akkor is, amikor még fel sem találták a cserepes lemezt...

Hallgasd csak meg:

[link]

2019. máj. 23. 11:11
 12/14 Majatom ***** válasza:
100%
A cserepes és a trapézlemez akkor hangos egy kicsit esőben, ha csak alá van lécezve. Ha OSB lapra teszed, akkor egyáltalán nem zavaró, mert nagy felületen van megtámasztva, és nem "kong". Én lambériára raktam.
2019. máj. 23. 11:26
 13/14 A kérdező kommentje:

11-12

12-12

Igazatok van semmi kétség.Erre a következtetésre jutottam én is.Mivel OSB lemez közvetlen érintkezik a cserép lemezzel vagy a trapéz lemezzel az eső hangját elnyomja a felfekvő részek.Tehát nem lehet zavaró.Ha mégis zavarna akkor hangosabbra állítom a rádiót és már meg is van oldva. :-D

Nektek is ment a zöld pacsi a fáradtságotokért.

Egfy szónak is száz a vége,a bitumenes hullámlemez projekt megbukott csont nélkül nullára.Vagy írjam érthetöbben? Egy alá!!!

2019. máj. 23. 12:41
 14/14 Carpenter ***** válasza:
100%

Üdv. A cserepes lemez és vagy trapéz lemez a legjobb gondolat, ugyanakkor senki sem említette meg még azt a problémát hogy a levegőben lévő pára állandóan le fog csalódni a lemez alján. Így ha az közvetlenül érintkezik az OSB lappal akkor lassan tönkre fogja tenni azt. Megoldás hogy az OSB lapra téríteni kell fóliát ( ha megengedheted magadnak akkor tetőfóliát, fontos hogy ebből van sárga színű rácsos ami üvegszövet az NEM ér pénzt!!!, ha pedig szűkösebb a keret akkor mezőgazdasági fólia is megállja a helyét) emellett mindenképp el kell emelni a fóliától. A horogfával párhuzamosan annak a tetejére"ellenlécet kell tenni (ennek feladata a párából adódó víz akadály nélkül levezetése illetve a szellőzés biztosítása. Nem tűnik fontosnak de hidd el jónéhány olyan tetőt láttam már ahol ezt elhanyagolták és bizony drasztikusan csökken a szerkezet élettartama. Erre kerül a cserépléc ami az ellenlécre merőlegesen áll ennek a tetejére kell felcsavarozni a lemezt. Mivel nem tűnsz jártasnak ebben a dologban én a trapéz lemezt ajánlom azzal sokkal egyszerűbb lesz a dolgod. A cserepes lemeznél pontosan kell a léckiosztást megcsinálni plusz nagyon tudni kell hová léphetsz ha nem akarod hogy egy csúnya nagy horpadás legyen rajta.

Ellenlécnek 2,5x5cm-es lécet szoktunk használni,de ha van valamiféle bontott anyag az is megfelel a lényeg hogy egyforma átmérőjű legyen.

Cseréplécnek már 3x5cm-es ún. Bramaclécet használunk ezt érdemes jó minőségűt venni. Ha jó a minősége évek múltán sem fog meghajlani.

Remélem tudtam segíteni jó építkezést!

2019. máj. 27. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!