MIlyen futotestet vasaroljak? bovebben lent
tudom hogy nagy a valasztek a futotestek teruleten, van aki a klaszikus ontvenyt valasztja, mig masok az aluminium es acel kozott gondolkodnak. Szakmai es teljesitmeny szempontbol melyiket ajanlanatok?
allitolag az ontveny a leghatekonyabb de hatranya hogy nem esztetikus es nagyon nehez, ami mondjuk engem nem zavarna...talan egy szaki aki jartas ezekben jobban feltudna vilagositani. ( termeszetesen ezek hagyomanyos kozponti gazas kazanra lennenek szerelve ). A valaszokat elore is koszonom.
Egyformán ugyan annyi hőt adnak le a felvett hőből,csak az öntvény a tömeg elven működve többet tart magában és több idő még leadja,de tovább is tart még felveszi.Később éri el azt a hőfokot,mint az alu lemezradiátor ,de tovább is tart még leadja,mert nagyobb az a tömeg amit felmelegített és ezért több kalóriát tárol,de a több kalóriához több gáz is kell,de kisebb a felülete és az acél rosszabb hőleadása miatt a több kalóriát lassabban adja le,de a több kalóriát vissza is kapod ,csak lassabban.Erre mondják,hogy tartja a meleget.Ez inkább áramszünetkor jön jól,mert az alu radiátorok hamarabb visszahűlnek.
Az energia megmaradás törvénye egyformán vonatkozik mindkét radiátor típusra.Nem spórolsz egyikkel sem,mert azt a hőmennyiséget kapod vissza,amit befektettél az energiahordozóval,legyen földgáz.
Az alu lemez hamarabb fűt és gyorsabban hűl.Az acélöntvény radiátor lassabban melegszik és lassabban is hűl,de adott idő alatt kevesebb hőt ad la ugyan akkora felületen ,mint az alu,mert ez utóbbi még jobb hővezető is.
Az acélöntvény radiátor nem annyira esztétikus,de időtállóbb és nagyobb felületű kell belőle,hogy ugyan úgy fűtsön adott idő alatt.
akkor ertsem ugy az egeszbol, hogy teljesen mindegy melyiket veszem mert ugyan ott vagyok veluk.
esztetika meg design kerdese az egesz..
most mar csak azzal vagyok gondban, hogy hova helyezzem el.
a manzard szobaba lesz teve, nem tudom hogy tegyek egy 2 meterest az agy mell hosszan vagy egy kisebbet az agy vegere.
ez inkabb a hoingadozasert erdekelne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!