Áram kikötve az eladni kívánt ingatlanban, az újra bekötése mivel jár?
Kell egy tervező,olyan aki az EON nál regisztrálva van .
Neki van jogosultsága a mérőhelyet kiépiteni.(de ezt a munkát átszokják passzolni 1 villanyszerelőnek )
Minden papir munkát le rendez a tervező.
Kell hozzá tulajdoni lap,ha jól emlékszem még térkép kivonat is .A villanyszerelő annyira kiépiti a bejövő hálózatot,hogy az EON emberei csak felteszik az órát,a 32 A ros kis megszakitót,az oszlopon rákötnek .
Szerintem ez összeségében 150 nél nem lesz több .
Nem függ az igényeitől. :)
A mérőhelynek szabványosnak kell lennie, ez azt jelenti, hogy pl. a régi fa szekrénybe nem fogják beletenni az új mérőt, hétköznapi nyelven mondva.
EU-s szabványnak megfelelő műanyag mérőhely kell, amit csak regisztrált szerelő alakíthat ki, ez általában véséssel, bontással jár.
Alsó hangon 150 ezerrel számolj, de érdemes több regszerelőt is megkérdezni, mert nagy különbségek lehetnek, mivel ők vállalkozók.
Ha a belső hálózat is elavult, és át kell vezetékelni a házat, az több százezres költség.
Előbb-utóbb muszáj lesz költeni rá, ha el akarod kerülni, hogy pl. a vezetékek a falban kigyulladjanak.
De ha régi, kis keresztmetszetű vezetékek, akkor a terhelést sem fogják bírni, ez attól függ, hány db és milyen teljesítményű gépet akarsz üzemeltetni.
Ha megfelelő a mérőhely, és nem kellenek a fenti munkálatok, akkor nincs is más dolgod, mint kitölteni egy igénybejelentőt, és várni. Honlapról letölthető, vagy személyes irodában kérhetsz.
A mérőt ingyen viszik, és később is a szolgáltató tulajdona marad.
1x32 Amperig a bekötés ingyenes, e felett Amperenként 4-5 ezer között mozog az ár, pontosat a honlapon találsz.
egy áramszolgáltató-dolgozó
"Nem függ az igényeitől. :)"
Már hogyne függne!
Ha mondjuk vezéreltet is szeretne rögtön nem elég a kis szekrény a 2 órának ez rögtön többletköltség. Valamint a 32 amper feletti (esetleg 3 fázis) igény is T.Kérdezőtől függ!
Tervező, na, az nem kell hozzá! Az ügyfél részéről biztosan nem.
Majd a szolgáltató intézi, hogy hogyan, honnan lehet bekötni.
Fura is lenne, ha egy tervező át tudná passzolni az ő dolgát egy szerelőnek...
Az igényeket természetesen nem így értettem, de bármibe bele lehet kötni.
Vezérelt mérés nagyságrendekkel nem dobja meg a költségeket!
32 A feletti plusz költségre kitértem.
Félre ne értsd! Nem vitatkozni akartam!
A 32A feletti részre valóban kitértél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!