Milyen felújítási támogatások vannak?
Az van, hogy pár éve vettünk egy házrészt a feleségemmel hitelre, illetve papíron egy ingatlannak lettünk a résztulajdonosai, ahol apósom a másik tulajdonos.
Most, hogy elég sok támogatás megy CSOK repked, arra gondoltam, hogy megkérdezem, vajon van e lehetőség felújításra, korszerűsítésre valamilyen igénybe vehető támogatás? Vidéken van, nem lepukkant, de lehetne javítani a szigetelésen, az elektromos hálózatra is ráférne egy korszerűsítés, ilyesmi. Fűtés és ablakok cserélve voltak néhány éve.
Illetve annyi még, hogy vásárláskor még csak ketten voltunk, most viszont már van két gyermek is a családban. Ha jól sejtem, mostaban ez fontos infó lehet :)
Van ismeretetek valamilyen értelmesen felhasználható direkt támogatásról?
vannak ilyen lehetőségek a fejlesztési bank adja, a többi bankon keresztül. ez lehet: nyílászáró cser, szigetelés, fűtés korszerűsítés (nem feltétel az alternatív energia, lehet: kondenzációs kazán, falelgázosító kazán...), kollektor, napelem... és az ezekhez nélkülözhetetlen kiegészítő munkálatok pl: nyílászáró csere utáni vakolat javítás és festés, vagy padló fűtés kialakítása miatti burkolás.
De hiába 0 kamat, nagyon lehúzós. Én 1.5-2 éve kérdeztem, akkor azt is megszabták kivel csináltathatom az energetikai korszerűsítést... Előre kell kifizetni és utólag fogják fizetni. Ehhez szerződést kell kötni egy kivitelezővel, aki meghitelezi neked kb 10% önerőre az egészet, és mikor végez ki jönnek a banktól és ellenőrzik az egész házat, hogy minden az előzetes tervek szerint készült el. Ha azt mondják minden ok, akkor a kivitelezőnek utalnak.
Sokkal olcsóbb egy felújításos hitel, hiába a 8-10 % THM, és ti kerestek a munkára szakit. Még olcsóbb lehet, ha a szükséges anyagot is ti szerzitek be.
Annak idején megfutottam már ezeket köröket, 20-40%-al olcsóbban megússzátok így, a hitel költségeit is beleszámítva. Persze ugyan azt kapjátok mindkét esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!