Telekméretek meghatározása?
Vettünk egy házat és a bejáró szűk, sőt a telek felétől még 60cm-t beugrik a szomszéd kerítése.
Régen szokás volt hogy megyehatártól 60cmre építkeztek, így a szomszédok azt állítják a kerítés jó helyen van, sőt a bejáróból is még 60 cm még az övék.
3.7m a két ház közötti távolság, ha ebből még ez is eljönne az nagyon kevés.
Nem lehet hogy megyére épült a ház? Egy sima földhivatalbol kikért rajzon is még lehetne latni a méreteket?
Nem akarnék most 50-100e Ftért kimérettetni mert nincs gond belőle de kerítést hátul ujitanánk majd a jövőben akkor a rendes helyén tennénk.
Köszi előre is :)
amint a keritést csinálnánk tudom, hogy elkerülhetetlen lesz, de az még talán évek kérdése.
Most csupán a lelki nyugalom miatt néztem volna meg, ott bizonyára látszik hogy a telek 3 vagy 3,6m hátul meg 14 vagy 14,6m.
Köszönöm a választ.
Hiába okoskodsz, nem jutsz előrébb. Mert mi van akkor, ha az építési előírásokat nem tartották be?
A földmérést nem tudod megúszni. Azt megteheted, hogy megegyezel a földmérővel, hogy neked nem kell vázrajzkészítés, sem hatósági igazolás, csak maga a földmérés. És ha valami nem stimmel, akkor lehet tovább menni.
Nem okoskodtam köszönöm. Csupán két 80 éves szomszéddal nem lehet szót érteni, megpróbálom ezt az utat.
Köszi mindenkinek.
Kezdetnek tölts le egy térképmásolatot, ingyen megteheted, ha van ügyfélkapud, bár vásárláshoz kellett lennie.
Méregetni 1:1000-ben nem nagyon fogsz tudni, de az 99%, hogy ugrás nem lesz az oldalhatárban, illetve annyit láthatsz, hogy a szomszéd háza pont vonalon van-e vagy beljebb.
3 méter oldalkert viszont nem elképzelhetetlen és bőven elégnek kell lennie egy bejáróhoz.
A problémát addig kellene rendezni,ami élnek a szomszéd öregje .Amint meghalnak,az új tulaj ragaszkodik a régi használt mérethez.Akkor majd velük kell vitáznod .
Amikor a föld mérő méri ki a telket,oda kell hívni a szomszédokat is .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!