Elfogadható ár ma már egy-másfél millió forint munkadíj az ácsnak (plusz a segedmunkás díja) egy komplett tetőért?
Például egy teljesen átlagos ház (legyen az egy kádár-kocka) tetőfedése esetén.
Heves, vagy Pest megyében, illetve Győr, vagy Debrecen agglomerációjában.
Mégvalami:
Nálatok (vagy ismerőseiteknél) hány nap alatt végzett hány munkás/segédmunkás?
Két embernek egy Kádár kocka tetőszerkezete legalább egy hónapos munka.
Ha kiszámláz másfél milliót a munkadíjra, abból még 700 ezer sem marad meg neki elkölthető nettó jövedelemként.
Aki nehéz fizikai munkát végez a magasban, ahol a pontosság is követelmény, meg ki van téve az időjárás viszontagságainak, és szombaton is dolgozik, ott szerintem reális lehet egy 700 nettó havi jövedelem.
Mások irodában ücsörögve keresnek ennyit.
Ah, dehogy. :) Ismerős jól dolgozik, ketten a segédmunkással egy hét alatt elkészítenek egy komplett tetőt. Egy millió ennyi munkáért viszont szép pénz.
A készítőknek...
Tényleg végez vele 1 hét alatt? Mert akkor az brutális pénz.
Kíváncsi vagyok, hogy hány évig tart még az, hogy gyakorlatilag korlátlan pénzt kérhetnek el az ilyen vállalkozók?!
"Elfelejtetkeztél KATÁ-ról. Úgy (én így tudom) nagyon sok megmarad a zsebében."
Lehet elfelejtkeztem róla, de a KATA-val 12 millió forintos bevételig lehet "takarózni". Kizárt dolognak tartom, hogy áprilisig megcsinál 12 tetőt 12 millióért, utána meg a fenekét vakargatja egész évben a jó szakember...
Ha véletlenül mégis így lenne, nyilvánosan megeszem a kalapomat! És bevonulok a bolondok házába, mert vagy én bolondultam meg, vagy az ács.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!