Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Miért hőbörögnek ha azt...

Miért hőbörögnek ha azt mondom hogy a kiszállási díjam 7500 ft? Ráadásul kis munkákat el sem vállalok. Nem muszáj megcsinálnom.

Figyelt kérdés
2019. febr. 4. 20:07
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
74%

16: Jaigen, nem volna rendőrség és mentőorvos sem, ha nem lenne 2 millió ember, aki a hivatását és a felelősségtudatot választaná a több pénz helyett.

De szerintem te megérdemelnéd, hogy ezek a szolgáltatások egyik napról a másikra megszűnjenek. Majd kijön a Lidl, ha betörtek hozzád és meglőttek.

2019. febr. 8. 11:39
 22/27 A kérdező kommentje:

"Szóval az emberek 70%-ának 2-5 napos keresete a kiszállási díjad."

Csak szólok ebből a 7500 ft-ból csak egy kis részét látom, mivel nagyon sokat elvisz a rezsi meg az adók. Plusz könyvelő, munkavédelmis, stb. stb.

2019. febr. 8. 17:47
 23/27 anonim ***** válasza:

22.-re.

Hagyd!

Sokan nem fogják fel, hogy vannak emberek, akik nem a havi, rendszeres, 10.-én a számlára kerülő pénzből élének, hanem az alkalmi munkáikból. Amiből lehet, hogy van napi 20, de lehet, hogy csak havi 1!

2019. febr. 8. 17:53
 24/27 anonim válasza:
Jelenleg hiány van szakemberekből, ezért van sok munkád és annyit munkadíjat és kisszállási díjat kérsz amennyi akarsz és amennyit megfizetnek. De azt ne felejtsd el hogy ez nem lesz mindíg így,mikor jól megy, az ember hajlamos azt hinni hogy ez mindíg így lesz, de sajnos nem. Akkor viszont azokból az emberekből fogsz élni akiknek most segítesz és akik úgy gondolnak rád hogy korrekt voltál, megbízható és segítettél nekik.
2019. febr. 8. 19:13
 25/27 A kérdező kommentje:

" azt ne felejtsd el hogy ez nem lesz mindíg így"

Nyílván a piac diktál nekem is, ha nem fizetik meg a kiszállási díjat (amit mindig előre közlök) akkor csökkenteni fogom.

2019. febr. 8. 20:01
 26/27 anonim válasza:
75%

Kedves Kérdező:

- Mivel az ajánlatkérők véleménye a számodra hőbörgés, ezt úgy kerülheted el, ha nem vállalsz se kis, se nagy munkát. Nekem sem muszáj olyan vállalkozót megbíznom, aki számára a véleményem "hőbörgés", és még válogat is a munkák között. Én is vállalkozó vagyok, és semmilyen különbséget nem teszek kis vagy nagy munka között, mert az bunkóság lenne. Egy véleményen vagyok a festő szakember ezirányú hozzászólásával.

- Lehet a tömegközlekedés használni, akár kerékpárt is, és máris nincs szükség 7500 Ft-os kiszálási díjra, ami inkább lehúzás, hiszen a benzint fizetteted meg a bajba jutott javítást kérőkkel, és akkor még semmit nem javítottál. Vagy egyszerűen megmondhatod, hogy messze lakik az ajánlatkérő, és ha soknak találja a kiszállási díjadat, akkor keressen egy közelebbi szerelőt. Én is vállalkozó vagyok, de ha messzire kellene utaznom kell, akkor azt inkább elkerülöm, mert az ügyfél rosszul járna velem, mert akár több lenne az utazási díj, mint a szolgáltatás értéke.

- Kiszállás helyett kérj tőlük fényképeket és részletes leírást, és akkor azok alapján tudsz árajánlatot adni, és a környezetet is véded.

- Telefonon mondj egy óradíjat, és az egész probléma ezzel megoldódik. Mert ha sok munka van a helyszínen, akkor sok órát fognak neked fizetni, ha kevés óra, akkor kevesebbet, de gyorsabban végzel és máshol folytathatod. És mindenki tud óradíjat mondani, aki akar. A vállalkozók gyakran azért nem óradíjat adnak, mert azon nem tudnak nagyon sokat keresni. A helyszínen fejben kikalkulálják, hogy saját maguk vagy az alkalmazottjuk mennyi idő alatt végzi el a munkát, és ezt megszorozzák egy tetszőleges számmal. Mi történik? A megrendelő kap egy munkát, amit a vállakozó óradíjban kifizet annak, aki a munkát megcsinálja. A különbözet a nyereseége (avagy az ügyfé lehúzása). A kiszállási díjat az ügyfél pedig ilyen esetben részben azért fizeti, hogy a vállalozó felmérje, hogy milyen összeggel húzza le a megrendelőt. Ez a saját tapasztalatom az építőiparban, és minden tiszteletem a tisztességes vállalkoozóknak, akikkel nagyon ritkán találkoztam (Magyarországon).

2019. febr. 8. 22:49
 27/27 anonim válasza:

Számoljunk visszafelé. Ha akarsz 150000-200000 Ft-ot keresni egy hónapban, akkor számold rá erre a TB-t, jövedelemadót, könyvelői költséget, a bank jutalékait, a telephely fenntartási költségét, a telefont, a gépkocsi fenntartást, a kopási és benzin költségeidet, a szerszámokat, és ki tudja még mit, szakmánként változó. Sok szakmában még azért is fizetni kell, ha valaki nem alkalmaz ipari tanulót. Igen jól működik az állam fantáziája, ha le kell húzni a vállalkozókat.

Ha mindez összeadod, és elosztod a havi munkanapok számával kijön, (az alkatrész árán felül) hogy ha napi 20000-30000 Ft-ot nem termelsz meg, akkor inkább ne csináld. Lényegtelen, hogy ezt az összeget milyen arányban osztod el a kiszállás és a munkadíj között. Munka ügyben átlagban 2000 km-t vezettem havonta, a kiszállásért kilométerenként 60 Ft-ot számoltam fel. A munkámért minden megkezdett negyed óra 900 Ft volt. Összehasonlításként: egy nagy cég ugyanezért a munkáért 110 Ft/km-t és 7000 Ft/órát számolt fel. Nagyon olcsó voltam, volt is ügyfelem bőven. (Egyébként számítástechnikai szolgáltatást végeztem, amibe beletartozott minden számítógéppel és tartozékaival kapcsolatos javítás, program feltöltés, internet, hálózat kiépítés, oktatás.)

Szóval nem túlzás a 7500 Ft, legfeljebb ha a szomszédba kell kiszállnod, akkor más nevet kellene neki adni.

Sokan azt a hülyeséget tanácsolják, hogy menj gyalog, vagy biciklivel, (és vidd a hátadon a szerszámaidat, alkatrészeidet). Ebben ott a buktató, hogy akkor több idő megy el a kiszállásra, és az idő pénz! A fenti gondolatmenet szerint neked azzal is telik a nap, arra az időre is számolnod kell, ha nem a gépkocsi költségét, akkor az órabért, ha ki akarod termelni a saját béredre és a rárakódó terhekre elegendő összeget.

2019. febr. 12. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!