Mennyi egy lemezalap teherbírása?
Adott egy 2,5x4m alapterületű lebetonozott terület. A beton repedezett ,süllyedt itt-ott , kb 5-6 cm vastag.
Erre akarok egy sufnit építeni téglából.
Az épület alá lemezalapot szeretnék, rá erre a régi betonra, milyen vastagra kell ezt csinálnom?
Én 8-10 centisre gondoltam vashálóval. Terméskövet azt lehet-e beledobálni vagy ez rontja a beton minőségét?
Hát ezt senki nem fogja így megmondani.
Én csak úgy érzésre azt mondanám, hogy legyen minimum 12 centi a lemez, de a széleken hízlald fel 40 centire, mondjuk bő fél méteres sávban. A régi betont szedd fel, zúzd apróra, csak akkor használd fel, ha megfelelően tudod tömöríteni. Terméskövet meg ne dobálj sehova. De így sem garantálok semmit, nem vagyok statikus, ha az lennék akkor sem ismerném nálad a talajviszonyokat és összetételt.
Ráhúzol 10 centis réteget szépen kiszintezve és úgy fogja bírni, hogy még te is döbbenten fogsz állni, nem csak a fal.
Ahányszor kérdezted, azóta elmehettél volna egy kőműveshez. Lépésről lépésre elmondta volna mit csinálj. Gondolom nem egy lakatlan szigeten élsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!