Gipszkarton előtétfal teherbírása?
Figyelt kérdés
Szeretném felújíttatni a nappalit és egyelőre a tervezés fázisában vagyok. A tévének szeretnék egy előtét falat giszpkartonból, mert egyrészt tetszik, másrészt el lehetne rejteni mögé a kábeleket (koax, villany) és a TV csak úgy "lenne" a fal közepén. Kérdésem, hogy ezt hogy csinálják meg a szakik úgy, hogy ki is bírja a TV súlyát? Olvasgattam fórumokat és azt írják, hogy a profilba kell rögzíteni a fali konzolt, de ez nekem nem annyira tetszik, mivel most egy 100cm-es TV-m van és tervezek a jövőben nagyobbra váltani, akkor meg cserélni kell a konzolt is.
Kérjem ytongból a falat a feléig, vagy ilyenkor mi a jó megoldás? Ha szólok a burkolónak, hogy TV kerül majd a falra, akkor ő tudni fogja, hogy mit kell és hogyan?
2018. júl. 31. 05:23
1/2 anonim válasza:
Egy rétegű gk fal 18, két rétegű gk fal pedig 60kg/m²-rel terhelhető fém dübellet (molly) használva.
2/2 anonim válasza:
Lehet dupla gipszkartont is rakni, így nagyon megnő a teherbírása. Persze mindig a hozzávaló tipli kell. A TV-t bőven elbírja még a konzolt is röhögve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!