Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kerti sufninak ez elég stabil...

Kerti sufninak ez elég stabil tartószerkezet?

Figyelt kérdés

Egy ilyen méretekkel rendelkező sufnit szeretnék építeni, beton alapra:

[link]

A gerendák 10x10-es méretűek lennének lefúrható talpakon, a talpszelemen szintén 10x10-es, a szarufák 5x10, a tető poliészter hullámlemez. az Oldalai pedig OSB-vel borítva.

Könyökfák lennének természetesen, azt lefelejtettem a rajrzól.

Ez a tartószerkezet így megfelelő szerintetek, vagy mit csinálnátok esetleg másképp? :D

2019. jan. 27. 20:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A váz az erős.A tető is legyen erős ,mert a hónak nagy súlya van .
2019. jan. 27. 21:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem merevítsd meg legalább egy andráskereszttel vagy viharléccel. Szerintem a keresztmetszetekkel nincs, de jár ide statikus, biztos mond majd valamit.
2019. jan. 27. 22:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Nincs ezzel semmi baj, csak a tetőtartó cseréplécek hiányoznak, és a sarokvasak.Lehetőleg negyobbacskák, vagy házilag hegesztett laposvasból 20-as szárakkal.
2019. jan. 28. 10:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Jó lesz, de keresztbe középre is tegyél egy merevítést. OSB csak egy darabig jó, szétrohad, akkor inkább betonyp.
2019. jan. 28. 11:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, biztos nem kell a 4m-es távra inkább három tartógerenda,illetve a szarufákat milyen távolságra tegyem egymástól?
2019. jan. 28. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!