Központi fűtéshez esővízet lehet a rendszerbe tölteni?
Persze hogy lehet.
Csak lehet a javitas tobbe fog kerulni mint amennyit sporolsz a vizszamlan...
Ülepítés után nincs mit kiszűrni.
"elvileg kicsit lúgosabb ami miatt kövesedik"
elmagyaráznád, hogy honnan kerül a Ca az esővízbe?
Én is kiváncsi lennék miért nem lehet esővizet a fűtés rendszerbe tenni .Az eső víz lágy víz,ilyen célra tökéletesebb ,mint a hálózati víz .Ebből már nem csapódik ki mészkő sem .Ha már ilyen lehetőséged van,nem ártana tenni bele 40-50 dkg trisót sem .
Amikor még savas akkumlátorok voltak,eső vízzel lett pótolva az elpárolgó víz .
nem a csapvíz az alternatíva, hanem a desztillált vagy ioncserélt, esetleg forralt víz.
A csapvíz Mo. nagy részén túl kemény, ahhoz hogy az ember nyugodt szívvel töltse fel vele a rendszert.
Ilyet csak a "szerelők" tesznek, hátsó szándékból.
Pláne káros, ha van egy 1000l-es tartály is...
Most nincs kedvem utánanézni, de a "kristáytiszta" vezetékes vízben jelentős mennyiségű Ca-, Mg-karbonát van, ami meleg hatására a hőcserélőben rakódik le.
Az esővíz lágy víz, így nagyon jó a rendszerbe, sőt régen töltötték is vele, normálisan meg kell szűrni.
A csapvizet régen kevés trisóval lágyították feltöltéskor.
Amennyiben jó a csőrendszer, nem kell töltögetni állandóan csapról vízzel, akkor csak egyszer csapódik ki a vízkeménységet okozó sók, így nem fog elvízkövesedni a rendszer.
Az esővizet viszont én fertőtleníteném egy adag hypóval előtte, vagy nyomasd fel a rendszer 1x 60 fokra.Mert ha állott, akkor sokminden van benne.
A változó keménységet lehet csökkenteni.
Leülepszik a fehér "por" alulra.
Halaknak forraltam vizet íváshoz és ők is érezték a különbséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!