Mekkora házat érdemes építtetni? Általában hány Ft/m2 árba kerül egy vidéki nagy városban az építkezés? Akivel szerződni fogunk 300 ezer Ft/m2 körüli árat mondott.
Sztem nagyon sok függ az elrendezéstől. 100nm-es ház is elég simán(+garázs),ha jó az elrendezés és 130 is lehet kevés,ha rossz.Attól is függ,hogy a házat hova teszed a telken...milyen a telek...pl. téglalap v. inkább négyzet...milyen a tájolás stb.Keress egy jó tervezőt,aki ért hozzá és elég empatikus....A szomszédunkban építettek egy házat,netto 96 nm,de nekem "kicsinek" tűnik...számomra nem jó az elrendezése....kicsi a nappali-étkező,ráadásul nincs egy szabad falfelület a nappaliban...az egyik fürdő feleslegesen nagy(kettő van)...3 szoba van(ebből lehet,hogy csak 2db fél szoba ) az egyik félszoba inkább gardróbnak mondanám,v. max. vendégszobának...Úgyhogy,mindenkinek mások az igényei.Mi kényelmesen elférünk kb.75 nm-es házunkban 2.5 szobánk van. A nappalink 23nm,a hálónk 10 nm(franciaágy és egy beépített gardrób van benne,simán kényelmes) a gyerek szoba 14nm,konyha étkező 17nm,fürdő Wc(külön) 7nm és van még egy előszoba ami nem nagy,de abban az egyik fal full beépített szekrény.
Igényeidhez alakítsátok,kérjetek több tervet.100nm jó kialakítással sztem elég és kényelmes 2 gyerekkel is.
Igazad van, hogy akár 60-70 nm-en is el lehet férni.
És persze, ha neked jó a 12nm, legyen az.
Én azért javasoltam 16 nm-t gyerekszobának, mert az enyém akkora volt, és tökéletes volt:)
Anyám hálója viszont 12nm, és ég és föld a különbség, pedig nincs benne franciaágy. De van benn 2 szekrény meg egy asztal, az ágy meg egy éjjeliszekrény, de pl. egy fotel már nem fér el, így nem teljes értékű a szoba, igaz, ő csak hálóként használja, arra jó is. És ha máshol tudná raktározni a dolgait, akkor persze, akár kisebb is elég lenne csak aludni. De pl. jellemzően egy gyerek összes cucca a gyerekszobában szokott lenni, míg a szülőké a gardróbban vagy a nappaliban stb.
Ezért mondtam, hogy alaposan át kell gondolni, melyik helyiségnek milyen funkciót szántok.
130 m2-es házat építettünk tavaly, 5-en vagyunk és kényelmesen elférünk. Sok múlik a jó elosztáson.
Amúgy az itt válaszolóval ne foglalkozz, a többség egy tyúkólat sem tudna építeni, nem hogy házat.
Ja és a 3 gyerekszoba 12 m2-es és tökéletesen elég. Persze nem nagymamám korabeli böhöm bútorokkal berendezve, mint az itt válaszoló többsége. Szerintem nem is láttak még egy modern házat belülről. 😁
Kérdező, hagyd az itteni hülyéket maguknak, okoskodni!
1, 25nm/fő tisztességes tervezés esetén az optimális nm alsó határa.
2, Nem szobákat meg nm-t tervezel. Életteret terveztetsz szakemberrel. Gondold át, hogyan éltek, mik a napi rutinok, hogyan mozogtok, jöttök-mentek egy hétköznapon és pihenőnapokon is! És ezt mondd el az építésznek.A többi az ő dolga.
Amelyik építész nem így kezdi, azt hagyd ott.
Minden család más és más, másképpen él, ezért különféle ingatlan az ideális számukra.
A 300 "körül" pedig jóval több.
Készíttes kiviteli tervet is. Abban le lesz írva az utolsó darab szögig az anyagigény is: nem tudnak sem átverni, sem költségvetéssel elszállni.
Plusz vegyél fel egy felelős műszaki ellenőrt, aki a kivitelt ellenőrzi. Nem, a kivitelezőé neked nem jó. A miénk pl. bekamerázta az építkezést, és naponta csekkolta, mit csinálnak, meglepetésszerűen. Tudták a kivitelezők, így is megpróbáltak átverni és más anyagot beépíteni, mert hátha éppen akkor nem néz rá a kamerákra az ellenőr.
Megszívták.
ja, és mindenről szerződés, kötbérrel. Minden szakival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!