Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Elmúlik a vizesedés a szellőzt...

Elmúlik a vizesedés a szellőztetéstől?

Figyelt kérdés
Albérletben lakunk és már 3 hónapja kb penészedik minden meg magas a pára tartalom.Most kitalálták,hogy beépítenek az ablakokba ilyen utólagos szellőztetőt ami mindíg menni fog de nem zavaró.De nekem nem is ezzel van a bajom hanem,hogy ezt hiába csinálják meg attól a vizesedés nem fog elmúlni így a penész sem esetleg csak az ablak környékén de a falakon nem.A szekrényeknek is penészedik a hátoldala ami belülre is átterjed.A fal nem a fenti sarkakban penészedik hanem lent ahol felázik.Nem tudom mit lépjünk.Kisgyermekkel lakunk és hajlamosak vagyunk a fulladásra is.Nagyon állítják,hogy ha ez a szellőző be lesz építve minden jó lesz de szerintem nem.Tanács?Ötlet?
2019. jan. 4. 11:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Kisgyermekkel onnan azonnal el! A penész veszélyes!

Olyan helyre ahol nem penészedik!!

Pláne ha már fulladoztok... jézusom!

2019. jan. 4. 11:36
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem fulladozunk csak hajlamosak vagyunk rá betegségekkor.Van itt több lakás is ami nem földszint így felajánlotta a tulaj,hogy átmehetünk másikba csak azok sokkal kisebbek és a páratartalom ott is 60% de nincs penész de oda is lesz szerelve ilyen szellőző.
2019. jan. 4. 11:49
 3/10 anonim ***** válasza:
Menjetek át egy másikba, a penész nagyon veszélyes, nem bagatel. Az emeletre lépcsőzés kényelmetlen, de egészséges! ;)
2019. jan. 4. 11:53
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem gond a lépcső.Már 3 éves a kicsi.Kibirja. :)
2019. jan. 4. 11:58
 5/10 anonim ***** válasza:
Milliók laknak úgy hogy nem szellőztetnek folyamatosan, fürdenek, mosnak, néhol még akvárium is van-még se penészes a fal. Ott gabesz van.
2019. jan. 4. 12:58
 6/10 anonim ***** válasza:
A szellőztetés javíthat a helyzeten, de azokon a részeken, ahol már megjelent a penész, ott penészteleníteni kell. Próbáljátok ki a következőt: egy napra bízzátok rá valakire a kicsit. Minden penészes részt fújjatok le szavóval. Óvatosan töröljétek le. (Ezt a szellőztető beépítése előtt egy nappal.) Vegyetek egy páramentesítő készüléket, ne közértes 1500 Ft-osat, mert az semmit sem ér, hanem konnektorba dughatót. Nálam a konyhámból naponta 1-2 liter vizet kiszív. Ha mindezt követően nem tér vissza a penész, akkor maradhattok. Ha visszatér, akkor jobb, ha átköltöztök száraz lakásba.
2019. jan. 4. 14:06
 7/10 A kérdező kommentje:
Most építették be kb 1 órája a szellőztetőt.Már többször letöröltem a penészt hipóval lefújtam aztán vizes törölközővel töröltem.Sokáig ment a bedughatós páraelszívó és rengeteg vizet elszívott de mindig vissza tért a penész.Reggel elindulunk itthonról oviba konyitom az összes ablakot és kb 3-ig nyitva van.Semmi nem használ már szerintem.
2019. jan. 4. 15:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha felázik a fal, ahogy írod, akkor onnan el kell menni, azon semmiféle szellőztetés nem segít, hiszen folyamatos a nedvesség utánpótlás.
2019. jan. 4. 18:10
 9/10 anonim ***** válasza:

A szellőztetés azt a vizesedést tudja megszüntetni, amit a páralecsapódás okoz. Azt nem, ami a talajból jön fel.

Biztos, hogy az felázás? A bútorok mögött emeleten is szokott páralecsapódás lenni, ha nem jó a szigetelés.

Mondjuk, 60 %-os relatív páratartalom nem indokolja a lecsapódást, ez még nem olyan borzasztó.

2019. jan. 4. 18:45
 10/10 A kérdező kommentje:
100% hogy vizesedés.Már volt ezerszer javítva meg festve is volt már de semmi eredmény.A fenti lakásokbn nincsenek ilyen problémák mert laknak fent ismerősök.
2019. jan. 4. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!