Bővíthetem-e a házat?
Figyelt kérdés
Pl.plusz egy szoba építés,garázs építés,műhely,és pince,és a ház elé folyosó.Építhetem én mint asztalos,vagy erre is vállalkozó/szakember kell?Elméleti kérdés.Felújítandó lakás.2018. dec. 24. 18:30
1/11 anonim válasza:
Mindenképpen egyszerű bejelentési terv, építési napló és generálkivitelező kell felelős műszaki vezetővel. Részfeladatokban részt vehetsz a munkában a kivitelező felügyelete alatt.
2/11 anonim válasza:
Terveztetni kell,hogy majd ha elkészül a földhivatalba rá tudják rajzolni a tulajdoni lapodra .
Keres jó szakembereket aztán már épitik is meg .
3/11 A kérdező kommentje:
És ha apám aláírná a papírokat?
2018. dec. 24. 21:16
4/11 anonim válasza:
Milyen papírokat írna alá édesapád? Ha építész tervezői jogosultsága van, készíthet építész terveket és indíthat elektronikus naplót. Ha fmv, akkor vezetheti a naplót. De kérdezd meg őt, ha szakmabeli, tisztába teszi a dolgokat.
5/11 A kérdező kommentje:
Kőműves a szakmája.
2018. dec. 24. 21:35
7/11 A kérdező kommentje:
Miért kevés?
2018. dec. 25. 00:40
8/11 anonim válasza:
Kőművesként részt vehet az építkezésben a kivitelező felügyelete alatt és ennyi. Már leírtuk, építész tervező és fmv-vel rendelkező hivatalos kivitelező kell. Ti a fizikai részében vehettek részt, ha meg tudtok állapodni a kivitelezővel. Mindent hivatalosan kell terveztetni.
Vagy megcsinálod feketén, de ha feljelentenek vagy kiszúrják, akkor többmilliós bírság (200.000 alap +140.000/m2), plusz bontás a te költségedre.
9/11 anonim válasza:
Azt már el kell felejteni, mint mikor én épitkeztem. Elég volt egy terv és aki jóvá hagyta, egyúttal vállalta a felügyeletet, mi meg megépitettük magunknak. Ilyen már nincs. Most az össz kiadásod jó fele a vállalkozó zsebébe landol. Amit te ki tudnál hozni 5 millából, az hivatalosan 10-15 milla kiadás.
10/11 anonim válasza:
Én a saját tulajdonosok azt csinálok mit akarok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!