Könnyűszerkezetes házat szeretnék építeni. Mi a pontos
eljárás ha nem céggel akarom megcsináltatni?
Figyelt kérdés
Mondjuk ha megvannak a szükséges földhivatali engedélyek, papírok, a ház engedélyezett tervrajza és a geodéta is elvégezte a dolgát, akkor én mint asztalos vállalkozó elkezdhetem építeni saját magam a házat? Mármint a vállalkozás keretein belül ( fa szerkezeti részét)? Vagy mi ennek a pontos menete, úgy hogy azt ne keljen egy építő céggel megcsináltatnom?
2018. nov. 5. 17:21
1/9 anonim válasza:
Igen, megėpítheted. Bármit amennyiben műszaki ellenőrzėsen megfelel nem lesz gond.
2018. nov. 5. 17:23
2/9 anonim válasza:
"én mint asztalos vállalkozó elkezdhetem építeni saját magam a házat?"
Javaslom alaposan járd körül a témát, mert lesz meglepi amikor az építésfelügyelet kéri majd a teljesítmény nyilatkozatot a HÁZRÓL, és nem a beépített anyagokról.
Könnyűszerkezetes házat csak az ÉMI által bevizsgált rendszerből lehet építeni, a vizsgálat ára több milla.
VAGY !!
Felkeresel egy céget aki ilyen házak építésével foglalkozik, és pár százezerért lepapírozza neked.
2018. nov. 5. 19:16
8/9 anonim válasza:
Kizárt, hogy fogsz rá találni fmv-t.
A tervezői művezetés is nehézkes lesz.
Arról nem is beszélve, hogy az e-naplóba hogyan fogod igazolni a jogosultságot (az asztalos nem építhet épületszerkezetet).
2018. nov. 5. 19:30
9/9 anonim válasza:
Ajtót és ablakot csinálhatod a házadon, mást nem. Ha elkezded a szerkezetet csinálni, csúnyán megbüntetnek több száz ezres tételre azonnal, és nem sokat kérdeznek. Épület szerkezetre nem vagy jogosult, még egy tetőszerkezetet sem csinálhatsz a szakmád szerint. Ráadásul mint könnyűszerkezetes ház is sok egyebet kíván statikailag, amit te szintén nem kivitelezhetsz, mert semmi jogosultságod rá. Hogyan akarod igazolni, hogy mindez statikailag jó?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!